Archieffoto: René van Dam

Sassenheim – Een mooie affiche, de nummer twee: TOP/SolarCompleet tegen de nummer vier: LDODK met oud-TOPspeler Friso Boode. Beide ploegen zijn nog in de race voor een play-off plek waarbij TOP de beste papieren heeft met slechts één punt achterstand op de nummer 1, PKC. TOP won met 24-25.

In een uitverkochte sfeervolle hal in Gorredijk, waar ook een bus met TOP-supporters aanwezig was, zag het publiek een eerste helft waarin LDODK heel sterk begon. Pas bij 4-0 was het eerste doelpunt (Sanne Jousma) van TOP te noteren. Bij 6-1 nam coach Jan Niebeek een time-out die effect had. TOP kwam langzaam in zijn spel en vanaf de 8-3 werd de achtervolging ingezet, met Mick Snel als voornaamste aanjager en afmaker. Ook de gelijkmaker, 11-11, net voor rust kwam van zijn hand. Na rust kwam TOP met een prachtige one-hander van Celeste Split voor het eerst op een voorsprong en vanaf de 12-12 nam TOP het initiatief over om het niet meer uit handen te geven. Bij 19-19 wordt het nog eenmaal even spannend, maar twee aanvallen later was de wedstrijd definitief beslist. De tijd die LDODK nog restte om bij 24-25 de gelijkmaker te scoren werd niet benut en zo heeft TOP met deze winst de play-offs gehaald. Met nog vier wedstrijden te spelen is dit weer een hele knappe prestatie.

Voordat TOP het in de gaten had was het al 4-0. Zoals wel vaker dit seizoen het geval is, kwam de ploeg langzaam op gang en raakte niet in paniek bij een achterstand. Na de 4-1 van Sanne Jousma, die een sterke eerste helft speelde, was het toch nog steeds LDODK dat het betere van het spel had. Toch ging het langzaam beter lopen en vooral het aanvalsvak met Jet Hendriks, Daniel Harmzen, Sanne Jousma en Mick Snel liet mooie acties zien. Door het sterke rebound werk van Snel en Harmzen kon er veel worden herhaald en dit betaalde zich uit in goals. Zo maakten zowel Jet Hendriks als Sanne Jousma een mooie doorloopbal met 1 hand. Na rust kwam TOP het beste uit de kleedkamers, waar helaas Nick Pikaar geblesseerd was achtergebleven. Zijn vervanger was Thomas Tiggelman. De eerste voorsprong voor TOP was een prachtige goal van Celeste Split die maar weer eens haar klasse liet zien. Na de 11-12 volgde een slordige fase waarin beide teams moeilijk tot scoren kwamen. Het was LDODK dat weer als eerste scoorde, maar dit was tevens het sein voor TOP om ook weer te gaan scoren. TOP kwam op voorsprong door een mooie goal van Jet Hendriks die goed werd aangeven kort onder de korf. Hoewel het tweede aanvalsvak het moeilijk had zonder Pikaar werden Split en Barbara Brouwer goed gesteund en daardoor konden zij de scorende taak overnemen waardoor TOP kon uitlopen naar 12-16. De voorsprong bleef voor TOP, alhoewel LDODK wel langzaam dichterbij kwam. Bij 19-19 lag  de wedstrijd weer even open, maar Split en Brouwer scoren gelijk daarna. TOP gaf geen moment de indruk dat er punten zouden worden gemorst en bleef koel onder de druk van LDODK dat in de laatste fase van de wedstrijd weer makkelijker tot scoren kwam. Na de 21-24 van Hendriks en een benutte strafworp door de ingevallen Wessel van Noort was de winst een feit. LDODK kwam nog tot 24-25, maar verder liet TOP het niet komen. De play-offs zijn hiermee definitief bereikt. Voor TOP volgen er nog wedstrijden tegen KCC (uit), DOS’46 (vrijdag 2 maart thuis), DVO (uit) en Avanti (thuis).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in