Foto: René van Dam

Sassenheim – In een sfeervolle sporthal De Korf werd de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld. Tegenstander DVO/Accountor had in de voorbereiding al indruk gemaakt en TOP was voorbereid op een wedstrijd op het scherpst van de snede. DVO gaf goed partij en de topschutters van DVO maakten zeker in de eerste helft de verwachtingen volledig waar. TOP kwam in de eerste helft verschillende keren op een 4 punten voorsprong (11-7, 13-9), maar DVO kwam net voor rust weer langszij. Toch ging TOP met een minimale voorsprong de rust in (16-15). Na rust had TOP het vooral verdedigend beter op orde en liet de ploeg nog maar 7 tegengoals noteren. De winst die overigens pas in de laatste 10 minuten definitief tot stand kwam, maar door het spel in de tweede helft een verdiende was. Eindstand 29-22.  

TOP startte met Tim Flokstra op de bank en Frank Mostard in de basis. De aanval en verdediging waren omgedraaid en dat dwong DVO gelijk tot aanpassingen. Dit kostte de ploeg uit Bennekom wel direct 3 wissels. Het publiek ging er eens goed voor zitten, want wedstrijden tussen DVO en TOP staan meestal garant voor veel spektakel en veel goals. Ook in deze wedstrijd waren er binnen 1,5 minuut al 4 goals te noteren waarvan 3 voor DVO. Bij de 4-4 van Nick Pikaar was de stand weer gelijk. De eerste voorsprong bij 5-4 van Sanne Jousma was na een goed uitgespeelde en snelle aanval. Felle duels en twee redelijk zuiver schietende ploegen maakten het een leuke wedstrijd om naar te kijken en met de tomeloze inzet van DVO bleef de ploeg uit Bennekom in het spoor van TOP. De tweede aanval van TOP had het lastig in het samenspel, maar de verdediging deed het uitstekend met veel “steals” van Mick Snel, Frank Mostard en sterk verdedigend werk van de dames. Na de 6-4 van Jet Hendriks was er even een doelpuntloze fase waarin voor DVO pech had in de afronding. Uiteindelijk werd het wel 6-5, maar een prachtige doorloopbal van Barbara Brouwer betekende weer 2 punten voorsprong. TOP bleef de voorsprong behouden en kwam zelfs op 11-7 (Mostard). Ook de 12-8 van Pikaar was van grote schoonheid na een splijtende pass van Paul Anholts. DVO beschikte echter over een tweetal topschutters en zij hielden DVO in de race. Net voor rust kwam DVO knap weer langszij, maar het was Celeste Split die TOP met 16-15 de rust in schoot.   

Na rust was er verdedigend een beter plan en dat wierp zijn vruchten af. Split schoot vrijwel direct de 17-15 binnen. Jet Hendriks was onhoudbaar voor haar tegenstander en zij scoorde de 18-16 en de belangrijke 22-19. De tweede helft liep het aanvallend ook beter en de voorsprong werd langzaam uitgebreid. Alhoewel de prachtige worp van een DVO-speler vanaf de achterlijn in de korf verdween en de handen van het publiek op elkaar kreeg, was het TOP dat dicteerde. Mooie lange aanvallen, goede afvang en mooie goals. Met nog 10 minuten op de klok nam DVO een time-out, maar deze had weinig effect, want Anholts, tot dat moment nog niet op het scorebord, schoot de bal koel binnen en de voorsprong was weer vier. De puntspelers van DVO werden vakkundig van scoren afgehouden en de overige spelers konden die rol onvoldoende overnemen. Dat was uiteindelijk het grootste verschil tussen beide ploegen, want bij TOP kwamen alle spelers één of meerdere malen tot scoren. Mostard speelde een heerlijke tweede helft en hield zijn directe tegenstander goed in bedwang. Hij groeide in de wedstrijd en werd met 6 goals en zijn goede spel terecht tot Player of the Match gekozen. Het slotakkoord was voor aanvoerder Mick Snel, met twee droge schoten van afstand bepaalde hij de stand op 29-21. De 29-22 was nog voor de statistieken. Zo sloot TOP een mooie wedstrijd af met een verdiende winst, zeker gezien het spel in de tweede helft.   

Doelpunten: Mick Snel (6), Frank Mostard (6), Nick Pikaar (5), Jet Hendriks (4), Celeste Split (4), Barbara Brouwer (2), Sanne Jousma, Paul Anholts

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in