Stan Postma in duel (foto: instagram @top_iaa_fresh).

Sassenheim – Het is TOP/IAA Fresh voor de tweede week op rij gelukt om te winnen in de Korfbal League 2. Nadat vorige week de derby tegen Fiks in de laatste tien minuten werd beslist, werd het verschil nu pas vier minuten voor tijd gemaakt: de wedstrijd eindigde in 19-21.

Tempo was nog ongeslagen, met vier punten uit twee wedstrijden. Vorige week werd nipt gewonnen van Dalto: 17-19. Coach Sanne Broeksma was nog wel kritisch op het spel, maar zei voorafgaand aan de wedstrijd tegen TOP dat er een nieuw plan was bedacht tegen de Sassenheimers. Dat de ploegen sterke plannen hadden gemaakt, bleek wel in de score. Na tien minuten gespeeld te hebben stond het scorebord nog maar op 0-1. Vervolgens werd er veel gescoord en ging het gelijk op. De ploeg van Aad van Rijthoven ging echter een stuk beter de rust in: zes minuten voor tijd liep TOP plotseling uit naar 5-9.

Na de pauze overkwam de rood-witten hetzelfde als de thuisploeg: binnen tien minuten stond het alweer 11-11. TOP liep weer even uit naar 12-15, maar opnieuw kwam Tempo op gelijke hoogte. Het team uit Alphen aan de Rijn kwam zelfs tweemaal op voorsprong: 17-16 en 18-17. Met nog vier minuten op de klok bleek toch dat TOP met de punten naar huis zou gaan. De Sassenheimers liepen uit naar 18-21. Met nog een goal van Tempo kwam de eindstand te staan op 19-21.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in