Sassenheim – Het was een zware week voor TOP/Quoratio dat 2 wedstrijden in 4 dagen moest spelen. Daarbij kwam de afwezigheid van zowel Nick Pikaar als Daniel Harmzen door ziekte zodat coach Jan Niebeek aardig moest puzzelen over de opstelling. In de doordeweekse uitwedstrijd tegen KZ/Hiltex in Koog aan de Zaan pakte dit heel goed uit en vielen de puzzelstukjes op tijd op zijn plek. Met Wouter de Koning en Wessel van Noort in de basis toonde TOP over veerkracht, inzet en vooral ook teamgeest te beschikken. Hoewel KZ een aantal keer dichtbij kon komen was het toch TOP die een mooie overwinning van 22-25 behaalde.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen het onderaan staande DVO uit Bennekom op het programma. DVO had de midweekse wedstrijd vertrouwen getankt door te winnen en was niet van plan TOP de punten cadeau te geven. DVO nam na de 2-2 steeds de leiding en had een hoog afrondingspercentage. Bij TOP liepen de aanvallen moeizaam. Zo kon DVO vanaf 5-5 de voorsprong gestaag uitbreiden naar zelfs 5 doelpunten. Net voor rust schoot Mick Snel de 14-10 binnen.

Na rust startte TOP prima met 3 goals. Ze kwamen beter in de wedstrijd maar de gelijkmaker bleef echter uit. DVO toonde de wil om te winnen en liep uit naar 19-14. Bij 20-16 kwam Danny Buning erin. Hij was hij heel belangrijk voor de inhaalrace met 3 goals in korte tijd. DVO bleef wel scoren maar TOP drong aan en kwam weer op een gelijke stand: 22-22. Een bloedstollende eindfase brak aan want DVO wist toch weer op 24-22 te komen. TOP bleef knokken en het werd 25-24. Paul Anholts kreeg de moeilijke taak om een strafworp te benutten. Zijn tegenstander liep bewust te vroeg in zodat de strafworp werd gemist. Na een gele kaart mocht Anholts nogmaals proberen en nu met succes: 25-25. Een ontzettend knappe prestatie van TOP dat uit geslagen positie terug had weten te komen, was blijven knokken en zo toch nog een punt had weten te pakken. (Foto: René van Dam)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in