Wouter de Koning (The King) viert zijn doelpunt samen met publiek in zijn laatste league wedstrijd (Foto René van Dam)

Sassenheim – Een moeilijk seizoen van TOP werd zaterdag afgesloten in De Korf met een overwinning op Dalto/Klaverblad verzekeringen. Een overwinning die geen invloed meer had op de ranglijst, maar die wel belangrijk was voor de club en het team. In een mooie ambiance met veel supporters en publiek liet TOP zien wel degelijk te kunnen strijden en voor elkaar te willen spelen. Na een gelijk opgaande eerste helft maakte TOP in de tweede helft het verschil en won verdiend, het werd 24-20. Een overwinning die wel belangrijk was voor het goede gevoel richting de tweede helft van het veld. Want daar moeten nog punten worden gepakt.

De supporters gingen deze (voorlopig) laatste thuiswedstrijd in de Korfbal League nog eens goed achter de ploeg staan met o.a. een speciaal spandoek. Aan de sfeer in de zaal lag het niet en het team wilde ook nog één keer alles geven.

De wedstrijd schoot uit de startblokken, want twee aanvallen leverden voor beide ploegen een doelpunt op. Julia Schuiling opende voor TOP de score. Het tweede aanvalsvak kende een lastige beginfase en moest heel erg zoeken naar de combinaties. Dalto kreeg daardoor de gelegenheid om uit te lopen naar 1-3, een stand die overigens pas na 8 minuten spelen op het scorebord stond. Frank Mostard zat vanaf minuut 1 heerlijk in de wedstrijd. Hij had weinig pogingen nodig om de 2-3 binnen te schieten, was verdedigend sterk en plukte er veel ballen tussenuit. TOP nam daarna een time-out die goed uitpakte, want Julia Schuiling scoorde gelijk daarna de 3-3. Verdedigend gaf TOP de doelpunten wat te makkelijk weg en zo moest de ploeg steeds in de achtervolging. Vanaf de 6-6 (strafworp voor Maayke Brouwer) werd het stuivertje wisselen en gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Na de 9-9 van Mostard kon TOP voor het eerst een gaatje slaan. Thomas Tiggelman scoorde na een prachtige aanval met veel inzet. Vervolgens schoot Nick Pikaar in de buzzer de 11-9 binnen. Er was nog even discussie, maar de bal was toch echt voor de buzzer geschoten. Dalto bepaalde de ruststand op 11-10. 

Na rust kwam een op maat verstuurde pass van Julia Schuiling bij Frank Mostard aan en de voorsprong was weer twee doelpunten. Dalto bleef strijden en kwam met mooie damesgoals kwam weer langszij. Toch voelde iedereen dat TOP langzaam de bovenliggende partij werd. Stan Postma was inmiddels gewisseld (blessure) en Thijs van der Zaag was in het veld gekomen. Thomas Tiggelman was naar het andere vak verhuisd en de omzettingen pakten goed uit. Vanaf 14-14 trok TOP de wedstrijd naar zich toe. Mostard gaf het startsein met alweer zijn 5e goal, Tiggelman rondde een mooie combinatie met Mostard af en Van der Zaag scoorde de 17-14. TOP groeide in de wedstrijd, leverde veel strijd en twee typische Barbara Brouwer goals, gevolgd door een schot van Milou Schuiling zetten de stand op 20-15. Bij Dalto was de energie weg uit de ploeg en er lukte weinig meer. Een aantal wissels kon het tij ook niet meer keren. TOP speelde een gewonnen wedstrijd en het was genieten voor het publiek. Een heerlijk blok van Pikaar en goals die gemakkelijk vielen. Mostard kreeg een publiekswissel voor zijn uitstekende wedstrijd. Hij was ongetwijfeld the man of the match, maar die titel was dit keer toch voor Wouter de Koning die zijn gedroomde afscheid kreeg, met een invalbeurt, een goal en een staande ovatie van het publiek. De eindstand was uiteindelijk 24-20. 

Een mooie afsluiting en wie weet volgt er nog een toetje, want de A-1 van TOP maakt nog kans op de finale in AHOY. Daarvoor is de eerste horde al genomen, want in de eerste play-off wedstrijd werd een mooie 28-30 overwinning behaald op KZ. De return volgt aanstaande zaterdag. Mocht deze gewonnen worden dan speelt de A-1 op 16 april de finale. Bij verlies volgt nog een derde, beslissende wedstrijd. 

Doelpunten: Frank Mostard (6), Julia Schuiling (4), Milou Schuiling (3), Barbara Brouwer (3), Thomas Tiggelman (2), Nick Pikaar (2), Maayke Brouwer (2), Thijs van der Zaag en Wouter de Koning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in