TOP/SolarCompleet overtuigend naar winst in eerste playoff

Foto René van Dam

Sassenheim – In een stijf uitverkochte sporthal De Korf speelde TOP/SolarCompleet de eerste playoff wedstrijd tegen Blauw Wit uit Amsterdam. Aan alles was te merken dat de beslissende fase van de competitie is aangebroken met als inzet een plek in de finale op zaterdag 7 april in Ziggodome. TOP, regerend landskampioen, moet daarvoor eerst nog afrekenen met Blauw Wit in the best of three. In een wedstrijd waarbij beide supportersgroepen voor een mooie sfeer zorgden, had TOP een onverwacht makkelijke avond. Met een fantastische start en een run van 9-0 binnen een kwartier waren de intenties duidelijk. Met rust was de stand 16-9 en had aanvoerder Mick Snel er al 8 gemaakt. Na rust kwam Blauw Wit iets beter in de wedstrijd, maar TOP liet er geen misverstand over bestaan en speelde een gewonnen wedstrijd. Eindstand 34-23 en daarmee 1-0 voor TOP in de playoffs. Voor Danïel Harmzen, die stopt na dit seizoen, was er een publiekswissel en een staande ovatie.

 De blauwe wedstrijdvloer, vanwege de live-uitzending door Ziggosport, leek voor wat betreft de kleur wellicht in het voordeel van Blauw Wit. TOP, met een herstelde Nick Pikaar weer in de basis, had daar echter geen boodschap aan en kwam aan de hand van een fantastisch spelende Mick Snel op een 2-0 voorsprong, net na een knap verdedigend blok van Celeste Split. Het eerste kwartier was het TOP-tijd, want na 12 minuten stond er een haast onwaarschijnlijke 9-0 op het scorebord. Blauw Wit gaf daarbij regelmatig te veel schotruimte en deze werd optimaal benut. Topschutter Celeste Split werd wel strak verdedigd, maar daardoor kreeg vakgenote Barbara Brouwer meer ruimte. Daar profiteerde zij optimaal van door 5x te scoren. Mick Snel, uiteindelijk 10 x scorend, was niet te stoppen en groeide uit tot de man van de wedstrijd. TOP had het vooral verdedigend ook goed op orde en gaf Blauw Wit geen kans om in de wedstrijd te komen. Pas na een vakwissel en 13 minuten speeltijd kon de eerste goal worden genoteerd. Vrijuit, scherp spelend, goed verdedigend en de juiste mensen uitspelen waren kenmerkend voor de wedstrijd. De ruststand van 16-9 was een comfortabele alhoewel Blauw Wit wel een ploeg is die uit schijnbaar geslagen positie terugkomt.

 Even leek Blauw Wit van toch beter in de wedstrijd te komen en scoorde gelijk in de eerste aanval na rust. De eerste goal van Celeste Split gaf aan dat TOP daar niet aan mee wilde werken. Bij 17-12 was de achterstand het kleinst, want verder dan dat liet TOP het niet komen. Het waren in deze fase vooral damesgoals van TOP: Jet Hendriks (3), Celeste Split (2), Barbara Brouwer (2) en Sanne Jousma breidden de voorsprong uit naar 29-18. Bjarne van Wijk viel net als vorige week in en wist zijn strafworppercentage op 100% (2 uit 2) te houden. Na een mooi afstandsschot van Harmzen waarmee hij de stand op 32-21 bracht, kreeg hij een verdiende publiekswissel. De eindstand van 34-23 werd bepaald door Mick Snel die de wedstrijd daarmee eindigde waar hij mee begon, een doelpunt maken. TOP heeft met deze overwinning en de getoonde vorm een hele mooie uitgangspositie voor de return volgende week in Amsterdam. Bij winst staat TOP in de finale, bij verlies volgt een derde beslissende wedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in