Sassenheim –  Het lag in de lijn der verwachtingen dat TOP/SolarCompleet de wedstrijd tegen het al gedegradeerde Avanti/Flexcom uit Pijnacker zou verslaan. Elders in het land werden veel belangrijkere wedstrijden gespeeld, maar Avanti gaf in de eerste helft goed partij en probeerde een waardig einde te geven aan het Korfbal League avontuur dat slechts één seizoen duurde. In een toch redelijk gevulde sporthal de Korf, waar veel Avanti-supporters aanwezig waren, zag het publiek een wedstrijd waarin TOP in de eerste helft een paar keer op achterstand kwam en moeite had om de juiste combinaties te vinden. Met rust was het verschil nog slechts twee doelpunten: 15-13. De tweede helft was al snel gespeeld toen TOP vier keer op rij scoorde. Avanti kon de energie en het spel uit de eerste helft niet volhouden en TOP won op basis van met name de individuele kwaliteiten nog ruim met 30-21 en kan zich nu gaan opmaken voor de play off-wedstrijden tegen Blauw-Wit.

Bij TOP startte Thomas Tiggelman in de basis voor de geblesseerde Nick Pikaar. Het vak met Tiggelman, Paul Anholts, Celeste Split en Barbara Brouwer had het vooral in de eerste helft lastig om de juiste combinaties te vinden. Het andere vak had niet al te veel aanvallen nodig om succesvol te zijn. De eerste drie schoten van de wedstrijd waren raak en de toon was gezet. Avanti speelde met heel veel inzet en energie en had een heel aardig afrondingspercentage. Voor TOP was het zoeken naar de juiste tactiek en speelwijze en het moest aanvankelijk het scoringsinitiatief aan Avanti laten. Toch raakte de ploeg geen moment in paniek, daarvoor was het klasseverschil toch te groot. Paul Anholts, gekozen tot Erima Speler van de wedstrijd,  was aanvallend goed op dreef en scoorde vier keer. Ook Daniel Harmzen voor wie het laatste thuiswedstrijd was in de reguliere competitie schoot op belangrijke moment de bal schijnbaar met groot gemak binnen. Na de rust ging TOP in een hogere versnelling spelen en was de wedstrijd gespeeld. Het sierde Avanti dat het de handdoek niet in de ring gooide en bleef korfballen met nog enkele mooie doelpunten als resultaat. Bij 28-21 kwam Bjarne van Wijk in het veld. Hij bekroonde zijn debuut in de hoofdmacht met het benutten van een zelfverdiende strafworp. De eindstand van 30-21 werd door Mick Snel op het scorebord gezet. Inmiddels waren ook de overige wedstrijden uitgespeeld en door het gelijke spel van Blauw Wit bij KZ werd duidelijk dat Blauw Wit, vorige jaar nog de tegenstander in de finale, de tegenstander in de playoffs zou gaan worden.

De eerste playoff-wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 24 maart om 20.00 uur in Sporthal De Korf. De return wordt de week daarna gespeeld in Amsterdam. Mocht de stand dan gelijk zijn, volgt er nog een beslissende wedstrijd op dinsdag 3 april.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in