Foto: Rene van Dam

Sassenheim – Na het verlies in de tweede play off-wedstrijd tegen Fortuna/Deltalogistiek is de regerend landskampioen TOP uitgeschakeld voor de finale om het landskampioenschap. Nadat vorige week de eerste play off-wedstrijd werd verloren moest er gewonnen worden om nog een derde wedstrijd te kunnen spelen. TOP speelde met meer passie en inzet dan vorige week, maar dat was helaas niet voldoende om te winnen. het werd 22-17.

Fortuna had, na een wat moeizaam begin, de wedstrijd in handen en steeds als TOP aanhaakte scoorde de ploeg uit Delft. Na een 12-10 ruststand moest TOP zijn meerdere erkennen in Fortuna en met 22-17 eindigde het zaalseizoen. Na een succesvolle reeks van 4 finales en drie opeenvolgende landstitels ontbreekt TOP komende zaterdag in de finale in Ziggo Dome en dat was toch onverwacht.

De opdracht was duidelijk: winnen en zo een derde beslissend duel afdwingen. In een mooie ambiance met twee fantastische supportersgroepen startte TOP prima en kwam met drie damesgoals (Sanne Jousma, Barbara Brouwer en Celeste Split) op een 2-3 voorsprong. TOP gaf verdedigend veel druk en maakte het Fortuna in de rebound moeilijk door mee te zakken en zo de ballen te onderscheppen, eigenlijk het spel dat Fortuna zelf zo graag speelt. Celeste Split verdedigde Fleur Hoek die vorige week het verschil maakte. Dat deed zij zeer verdienstelijk, want Hoek kwam maar tot 1 veldgoal. Helaas voor TOP waren het anderen die de scorende rol konden overnemen en dat ook deden. TOP was de eerste 10 minuten beter maar kon dat onvoldoende in de score uitdrukken. Het afrondingspercentage was daarvoor te laag. Vanaf 6-6 nam Fortuna het initiatief, kon langzaam het eigen spelletje weer gaan spelen en kon door de sterke rebound maar blijven herhalen op het schot. Het lukte TOP niet onder de druk uit te komen en had daarbij ook wat pech. Steeds als TOP scoorde en de achterstand verkleinde, scoorde Fortuna en zo ging de rust in met een 12-10 achterstand.

Na rust scoorde Fortuna gelijk de derde damesgoal op rij en vanaf dat moment glipte de wedstrijd uit de handen van TOP. De klok werd daarbij de grootste tegenstander, want Fortuna vertraagde het spel enorm en had daarnaast door de rebound die als vanouds heerste lange aanvallen. Schoten die werden gemist werden afgevangen en gelijk doorgespeeld op een vrijstaande speler en TOP was daar een aantal keer niet alert genoeg. Met een aantal “lucky” goals kon Fortuna het gat vergroten naar zelfs 4 doelpunten. Celeste Split werd van vak gewisseld om nog wat te forceren. TOP had daardoor wel wat meer rebound en meer aanvallen, maar de druk van Fortuna dwong TOP tot het maken van verkeerde keuzes. De druk kwam aanvallend veel bij aanvoerderMick Snel te liggen en hij wist nog wel de 18-15 en 20-17 te scoren. De strijdlust bleef aanwezig, maar de wedstrijd kon niet meer worden gekanteld. Fortuna vierde iedere onderschepping en rebound en de laatste goal was typerend voor de twee playoff-wedstrijden: een lange Fortuna-aanval, geduld, rebound, goal. Eindstand 22-17 en een terechte finalist Fortuna, dat hiermee op herhaling mag in Ziggodome. Voor TOP is het seizoen door dit verlies voorbij en daarmee ook de mogelijkheid om de landstitel te verdedigen. Een prima seizoen kon in de play off’s geen vervolg worden gegeven en waar de ploeg van coach Jan Niebeek in voorgaande jaren naar de goede vorm toe groeide en op de juiste momenten wist te pieken lukte dat in dit seizoen helaas niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in