Foto: René van Dam

Sassenheim – Eindelijk was het weer zover, de Korfbal League 2019/2020 is begonnen. Voor TOP/SolarCompleet gelijk een pittige uitwedstrijd tegen KZ/Thermo4U. Het werd een promotiewedstrijd voor het korfbal, want onder het toeziend oog van de NOS werd een spannende en zeer spectaculaire wedstrijd gespeeld met maar liefst 56 doelpunten en een gelijkmaker in de laatste 9 seconden.

TOP had het scoringsinitiatief, kwam verschillende keren op voorsprong en ging rusten met een minimale voorsprong, maar KZ knokte zich steeds knap terug. Het werd uiteindelijk een wedstrijd die geen winnaar verdiende en in een 28-28 stand eindigde. TOP had een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen met gewonnen oefenwedstrijden tegen LDODK, Groen Geel en deelname aan het Theo Korporaal Korfbalspektakel dat werd gewonnen. In deze editie van de Korfbal League is een aantal veranderingen, want naast de invoering van een groene kaart (tijdstraf van 5 minuten) worden de wedstrijden geleid door twee scheidsrechters en moeten toegekende strafworpen worden genomen door de speler die deze verdient. Wijzigingen waarmee in de voorbereiding werd geoefend. Met de komst van Tim Flokstra heeft Coach Jan Niebeek ervoor gekozen om voorlopig met 5 mannen en 4 dames aan de competitie te beginnen.

De eerste wedstrijd tegen KZ was gelijk een mooie testcase, want op het veld werd nipt verloren en TOP heeft het traditioneel altijd moeilijk in de uitwedstrijden bij KZ. Frank Mostard startte op de bank en verder was de opstelling ongewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen met in de aanval Celeste Split, Paul Anholts, Nick Pikaar en Barbara Brouwer. In de verdediging startten Jet Hendriks, Sanne Jousma, Tim Flokstra en Mick Snel. Het aanvalsvak had vooral in het eerste deel van de wedstrijd moeite om onder de verdedigende druk uit te komen en het spel te maken. KZ beschikt over veel reboundkracht bij de mannen en deze was dan ook regelmatig voor de ploeg uit Koog aan de Zaan. Het nemen van de zelf verdiende strafworpen leverde voor beide ploegen geen problemen op en de score daarvan was 100%. Bij 3-3 was het Mick Snel, topschutter deze wedstrijd met maar liefst 13 goals, die na 5 minuten TOP voor het eerst op een voorsprong zette met twee goals verschil. Een voorsprong die TOP in het verloop van de wedstrijd vaak zou hebben, maar die steeds knap door KZ werd weggewerkt. Bij KZ waren het vooral twee dames en een heer die met scherp schoten. Van heel ver en onder grote verdedigende druk wisten zij toch tot score te komen. De wedstrijd golfde op en neer met TOP als licht bovenliggende ploeg, maar door de al genoemde scherpschutters kwam KZ toch steeds langszij. TOP had daar geen antwoord op en moest steeds weer opnieuw bouwen aan een voorsprong, wat de ploeg overigens met veel inzet deed. De fase net voor rust was een bijzondere, want met nog 4 seconden op de klok werd een schot toegestaan en dat betekende 13-13. In de volgende aanval kreeg Snel een strafworp die in de laatste seconde werd benut: 13-14.

Het eerste schot van KZ na rust was raak en hierna kwam KZ weer even op voorsprong. Ook in de tweede helft was het voornamelijk TOP dat een voorsprong had en met nog 5 minuten was het Jet Hendriks die de 23-25 binnenschoot. Dit leek een beslissend gaatje, maar zoals de hele wedstrijd was het 4 schotpogingen later alweer 25-25. Een bloedstollende eindfase brak aan, beide ploegen gingen vol voor de winst en het was TOP dat steeds de minimale voorsprong had. De 27-28 van Snel met nog minder dan een minuut op de klok zou de winnende kunnen zijn, maar door een te vroeg genomen schot in de aanval daarna kwam de bal toch nog in de aanval van KZ. En het onvermijdelijke gebeurde; met nog 9 seconden verdween een schot van ver door de korf en de stand was weer gelijk. TOP kreeg alsnog de kans om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar de vrije bal werd niet benut. Zo eindigde deze wedstrijd die gezien het verloop geen winnaar verdiende in een gelijke stand: 28-28. Een opening van dit nieuwe seizoen waarin deze wedstrijd hopelijk een voorbode is van vele mooie wedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in