Nick Pikaar in actie (Foto: Rene van Dam/archief).

Sassenheim – TOP/IAA Fresh is er niet in geslaagd de eerste competitiewedstrijd in de Korfbal League 2 te winnen. In Driebergen werd met 25-21 van Dalto verloren.

De Sassenheimers zijn dit jaar actief in de Korbal League 2, nadat ze vorig jaar degradeerden van het hoogste niveau. In de Ereklasse, begin dit seizoen, wist TOP geen enkel punt te pakken. In de Korfbal League 2 is het de verwachting dat TOP gelijkwaardigere tegenstanders tegen gaat komen, te beginnen met Dalto, mede-degradant.

De thuisploeg begon wat scherper aan het begin van de wedstrijd. Na tien seconden was het al 1-0. Door de hele eerste helft heen liep de ploeg van Herman van Gunst steeds wat meer uit. Van 3-2 liep Dalto uiteindelijk zelfs uit tot 10-5. Net voor rust was het toch TOP wat met een redelijk goed gevoel de kleedkamer inging, ondanks dat het 12-9 achter stond. Het team uit Driebergen kon namelijk de schotklok uitspelen op een score van 12-8, maar TOP onderschepte en maakte snel nog 12-9.

Na rust was het spelbeeld nagenoeg identiek als in het eerste bedrijf. TOP kwam iets dichterbij met een tussenstand van 14-12, maar de controle leek bij Dalto te liggen. Hierdoor werd, met nog tien minuten te spelen, een gat geslagen van 19-13. Dit was een te grote voorsprong om nog goed te maken voor het team van Aad van Rijthoven, waarna de wedstrijd eindigde in 25-21.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in