Barbara Brouwer legt aan voor een van de zeven doelpunten. (Foto Ron Thoms)

Sassenheim – Met maar liefst vijf nieuwe basisspelers en een nieuw trainersduo is TOP/LITTA de competitie in de Ereklasse gestart.  Tegenstander DVO was met 22-26 te sterk.

Bij TOP, nu getraind door Marco Swikker en Timon Zuurmond, maakten Milou Schuiling, Demi Postma, Thomas Tiggelman, Maayke Brouwer en Jimmy Swikker hun debuut. Nick Pikaar, Frank Mostard en Barbara Brouwer zijn de overgebleven basisspelers die de basisacht compleet maakten. Ondersteund door de supporters van TOP’s OUR PRIDE werd het op een zonovergoten sportpark lang een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarin DVO meestal het initiatief had. DVO liep in de beginfase uit naar 3-7. TOP was duidelijk nog zoekende in de nieuwe opstelling en was aanvallend de bal snel kwijt. Vanaf de 3-7 groeide TOP langzaam in de wedstrijd en ging het daarna vooral aanvallend beter doen. Lange aanvallen met veel schoten, strijd om iedere bal en een goed verzorgde afvang zorgden dat TOP dichterbij kroop en met een knappe goal van Milou Schuiling was het na de 1-1 halverwege de eerste helft weer gelijk: 8-8. DVO scoorde gelijk in de eerstvolgende aanval, maar Frank Mostard scoorde fraai in de draai gelijk de 9-9. Ook van deze gelijke stand kon TOP maar kort genieten, want DVO wist toch snel weer op voorsprong te komen. Bij rust was het 11-13, maar er was nog van alles mogelijk. 

Een korte wat slordige fase in het begin van de tweede helft greep DVO aan om uit te lopen naar 12-15. Daarna haakte TOP weer aan en ging mee in de scores. Nick Pikaar en Barbara Brouwer hielden TOP lange tijd aan het elastiek, beiden scoorden 7 x, maar dat was uiteindelijk niet voldoende. TOP naderde nog wel een aantal keer tot op 1 punt, maar DVO speelde het slimmer uit en had steeds een antwoord. Vooral de 21-26 was een prachtige goal waaruit duidelijk bleek dat een aantal spelers al lang met elkaar speelde en elkaar blindelings wist te vinden. Uiteindelijk werd het 22-26. Doelpunten: Nick Pikaar (7), Barbara Brouwer (7), Frank Mostard (3), Milou Schuiling (2), Jimmy Swikker (2) en Maayke Brouwer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in