Foto: René van Dam

Sassenheim – Een uitverkochte sporthal De Korf, een geweldige sfeer en een spannende wedstrijd. Het was een echte TOP/SolarCompleet – PKC/SWKGroep met als inzet de eerste plaats. In een fysieke maar sportieve wedstrijd waarin de verdedigers de overhand hadden, won PKC met 17-20 en behoudt hiermee de koppositie terwijl TOP zakt naar plek 3.

Bij TOP was Celeste Split nog steeds niet inzetbaar vanwege een voetblessure. Nick Pikaar was weer fit genoeg om wedstrijdminuten te maken en ook Frank Mostard was weer beschikbaar. Julia Schuiling startte wederom in de basis. PKC ging goed van start en kwam op een 0-3 voorsprong. Daarna was het TOP dat de wedstrijd overnam en met een run van maar liefst 7 goals op een 7-3 voorsprong kwam. Deze voorsprong kon niet verder worden uitgebreid en het verschil bleef steeds 2 of 3 doelpunten in het voordeel van TOP. TOP speelde een prima eerste helft en had voldoende antwoord op het achterverdedigen van PKC. Terwijl TOP een behoorlijk rendement haalde, deed de ploeg het verdedigend ook prima en dwong het PKC regelmatig tot schoten van te ver en plaatsfouten. Net voor rust was het Paul Anholts die met nog 6 seconden op de schotklok de bal met 1 hand vanaf de achterlijn in de korf gooide. Een prachtige goal waarmee met 12-9 voorsprong de rust inging.

Dat een verschil van 3 doelpunten in de Korfbal League weinig zegt, bleek ook weer in deze wedstrijd. Belangrijk daarbij was het moment dat de PKC-coach al vlot in de tweede helft international Laurens Leeuwenhoek inzette. Terugkomend van een blessure bleek maar weer eens hoe belangrijk hij is voor zijn ploeg. Zijn extra reboundkracht en vooral ook de leiding in het vak maakten dat PKC beter en rustiger ging aanvallen. Bij TOP ging het qua rendement een stuk minder. Er waren teveel 1 schots aanvallen en wat in de eerste helft wel lukte, lukte niet meer. De aanvallen werden te geforceerd uitgevoerd en PKC heerste in de rebound. De inbreng van Nick Pikaar om aanvallend meer druk te kunnen zetten pakte niet goed uit. Hij kwam in het vak (Mick Snel, Jet Hendriks, Sanne Jousma) waar hij normaal niet speelt en daardoor was het te veel zoeken naar de juiste combinaties. Sanne Jousma brak de ban na een doelpuntloze fase met de 15-13, maar de tegenaanval was ook gelijk raak en wat al even in de lucht hing gebeurde; in de elfde minuut maakte Leeuwenhoek de 15-15. Wederom Jousma die met haar karakteristieke beweging haar 100e doelpunt in de Korfbal League scoorde en daarmee zette ze TOP voor de laatste keer op voorsprong. PKC wist de aanvallen van TOP steeds beter te ontregelen, speelde zelf hele lange aanvallen en bij TOP was het rendement zwaar onvoldoende. De 16-17 werd nog door Julia Schuiling teniet gedaan, maar twee goals op rij van PKC waren (achteraf) beslissend.

Normaal gesproken zou er met 3 minuten op de klok nog voldoende tijd zijn om gelijk te komen, maar TOP speelde in de laatste fase van de wedstrijd gewoonweg niet goed genoeg. Als de aansluitingstreffer van Schuiling was goedgekeurd was het nog een hele spannende eindfase geweest, maar vanwege een overtreding werd de goal afgekeurd. TOP kreeg nog veel meer kansen, maar wist deze niet te benutten. Dat was zeker ook de verdienste van een sterk spelend PKC. De 17-20 in de laatste seconden was nog slechts voor de statistieken. Vijf goals in de tweede helft is onvoldoende om een wedstrijd te kunnen winnen en het was heel jammer dat TOP na zo’n goede eerste helft de lijn niet kon doortrekken.

De komende 3 weken speelt TOP tegen ploegen in het rechterrijtje van de ranglijst. Zaak is om die wedstrijden te winnen om een plek bij de eerste vier veilig te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in