TOP/Quoratio heeft de een na laatste wedstrijd van de Korfbal League competitie met 21-18 verloren van Blauw-Wit uit Amsterdam. TOP had een duidelijke opdracht om de tweede plaats zeker stellen en zo het thuisvoordeel te hebben bij de play offwedstrijden. Helaas bleek de uitvoering niet voldoende. Blauw-Wit moest deze wedstrijd ook winnen om de vierde plek te behouden voor de play offs. Dat zij vochten voor deze laatste kans was vanaf minuut 1 duidelijk. Het werd 21-18 voor Blauw-Wit

Met heel veel inzet en de juiste uitstraling wist Blauw-Wit TOP van het scoren af te houden en zelf met lange aanvallen al snel op voorsprong te komen. Na 12 minuten spelen stond er 7-3 op het scorebord en TOP had veel moeite met de druk. Toch kwam TOP terug in de wedstrijd en het was het opeens weer 8-7. TOP had het in die fase vooral verdedigend goed op orde, maar kon niet voorkomen dat Blauw-Wit toch weer op twee punten voorsprong kwam. Een droge knal van Celeste Split en in de daarop volgende mooie aanval een goal van Nick Pikaar zetten de ploegen voor de eerste, en later bleek ook de laatste, keer naast elkaar. Blauw-Wit had door de vele gewonnen reboundsduel in de laatste fase voor rust alle kansen om weer op voorsprong te komen en deed dit ook. Zo ging TOP met een achterstand van 12-10 de rust in.

Na rust kon pas na ruim zes minuten de eerste goal van TOP worden genoteerd; toen had Blauw-Wit er 3 gescoord en was de voorsprong 15-10. TOP scoorde zo nu en dan en had daarbij een aantal keer pech in de afronding. Blauw-Wit verzaakte niet en liet zien de laatste strohalm te willen grijpen. Pas bij 20-13 toen de wedstrijd al was gespeeld, gaf TOP toch nog een klein beetje gas. Te laat, want de resterende tijd was onvoldoende om aanspraak om een gelijkspel of overwinning te maken. Eindstand 21-18 en een verdiende overwinning voor Blauw-Wit. Voor TOP is het nu zaak de laatste wedstrijd tegen Fortuna te winnen, zodat de ploeg met een goed gevoel de play offstrijd in kan gaan. Zaterdag 18 maart speelt TOP thuis in sporthal De Korf in Sassenheim om 20.00 uur tegen Fortuna uit Delft. (Foto: René van Dam)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in