De spelers en staf van TOP bedanken het publiek na afloop van de wedstrijd (foto: Eyecons).

Sassenheim – TOP is er nog niet in geslaagd een overwinning te behalen in de Korfbal League 2. Nadat vorige week werd verloren van Dalto, kwam nu AW.DTV in Sassenheim als winnaar uit de bus. In een zenuwslopende slotfase wonnen de Amsterdammers met een minimaal verschil van 12-13.

Coach Aad van Rijthoven vertelde voorafgaand aan de wedstrijd dat TOP geleerd en getraind had om niet meer in fases weg te vallen. De jonge ploeg, met drie spelers die vorig jaar in de A1 uitkwamen, kwam in Sassenheim AW.DTV tegen. De eerste helft was gelijkwaardig, waarbij er telkens een gelijke score op het bord stond. Van beide kanten was het spel slordig, maar toch wist de uitploeg met een 7-9 voorsprong de rust in te gaan.

Deze achterstand maakte TOP na rust al vlug weer goed. Vervolgens zat het ook nog mee aan Sassenheimse kant, want de bezoekers uit Amsterdam misten een strafworp. Er werd moeizaam gescoord, want na een kwartier in de tweede helft stond het nog maar 10-10. Dit typeerde de onzuiverheid van het spel aan beide kanten. Toch wist de ploeg van coach Erwin Dik zeven minuten voor tijd uit te lopen naar een nipte voorsprong van 11-13. 27 seconden voor tijd maakte Thimo Winter de 12-13, waarna meteen een time-out volgde van AW.DTV. De bezoekers hadden een schotklok van 25 seconden, die ze in principe uit konden spelen. Kenny Lauf zag dit anders, want hij probeerde nog te scoren, zonder succes. Vervolgens haalde hij met een overtreding de tegenstoot van TOP eruit, wat resulteerde in een groene kaart. Wat volgde was een time-out voor TOP, met nog veertien seconden te gaan. Na de time-out kreeg Winter de kans op 13-13, maar hij miste, waardoor de ploeg uit Sassenheim opnieuw verloor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in