Archieffoto: Rene van Dam

Sassenheim – TOP/LITTA speelde zaterdag de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen van de Korfbal League tegen promovendus KCC/CL Kozijnen. Met een ruststand van 16-7 werd uiteindelijk een ruime overwinning voor TOP van 28-15 behaald.

De verwachting was dat TOP zou winnen, maar niet dat het zo gemakkelijk zou gaan. Vanaf het begin van de wedstijd nam TOP het initiatief. Barbara Brouwer opende de score met een knappe doorloopbal, gevolgd door een vrije bal van Celeste Split en een doorbraak van Julia Schuiling. Nadat TOP 3-0 voor stond wist KCC nog wel op 3-2 te komen, maar dat was het laatste relevante wapenfeit. TOP liet hierna KCC geen moment in de wedstijd komen. Het duo Mick Snel en Tim Flokstra heerste onder de korf. Paul Anholts hield zijn tegenstander weg bij de korf en was zelf trefzeker voor de korf. Mooie en lange aanvallen leverden veel goals op en de schotverhouding bij rust, 64 voor TOP en 39 voor KCC zei genoeg.

Na rust scoorde speler van de wedstijd Frank Mostard al binnen één minuut. Een ongelukkige botsing van Flokstra met zijn tegenstander leverde hem een groene kaart op waarna Nick Pikaar in het veld kwam. Roos Verheugt wist in korte tijd 3x te scoren en Julia Schuiling bepaalde de eindstand op 28-15.

De doelpunten namens TOP zijn gemaakt door: Mick Snel (5), Frank Mostard (4), Barbara Brouwer (3), Jet Hendriks (3), Roos Verheugt (3), Celeste Split (2), Julia Schuiling (2), Paul Anholts (2), Nick Pikaar en Milou Schuiling

Het bestuur van TOP/LITTA heeft vlak voor de start van het nieuwe Korfbal League seizoen bekend gemaakt dat de samenwerking met de trainersduo’s Braunstahl/Harland en Zuurmond/Swikker is verlengd. Uitgesproken is om nog minimaal twee seizoenen met elkaar door te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in