Archieffoto: René van Dam

Sassenheim – Na de midweekse inhaalwedstrijd tegen Avanti die zakelijk werd gewonnen (16-26) was ditmaal Fortuna/DeltaLogistiek de tegenstander van TOP/SolarCompleet. Vooraf was vooral de vraag of aanvoerder Mick Snel zijn 1000-ste doelpunt in de Korfbal League zou gaan maken. Hij zat daar nog slechts acht goals vandaan. Het lukte net niet, zodat de twee doelpunten die daarvoor nog nodig zijn ongetwijfeld volgende week in de thuiswedstrijd tegen KZ door de korf zullen verdwijnen. Voor tegenstander Fortuna zou winst heel prettig zijn om de top vier in zicht te houden. De statistieken voor winst waren niet in het voordeel van Fortuna, maar de ploeg ging er vanaf het begin vol in. Alhoewel de eindstand anders doet vermoeden kwam de overwinning voor TOP geen moment in gevaar. Vanaf 4-4 nam TOP het initiatief om het niet meer af te geven en na een 8-14 ruststand kon TOP het zich in de laatste tien minuten van de wedstrijd veroorloven om wat slordiger te spelen. Daarom werd de eindstand enigszins geflatteerd 22-25. TOP blijft hiermee op de tweede plaats op één punt achterstand op de nummer één PKC.

De beginfase was nog voor Fortuna dat over enorm veel reboundkracht beschikt en daardoor vaak kon herhalen. Zo was het snel 3-0 en had TOP al twee vrije kansen laten liggen. Sanne Jousma, de laatste weken goed op dreef, nam TOP bij de hand met een mooie one-hander en zij zorgde ook voor de 4-4 en de 5-6. Vanaf dat moment nam TOP de wedstrijd over en liep het langzaam uit door in de aanval veel effectiever te zijn dan Fortuna. Een droog schot bijna vanaf de middenlijn van Daniël Harmzen was daar een mooi voorbeeld van. Ook Barbara Brouwer en Jet Hendriks profiteerden optimaal van de schotruimte en scoorden beiden twee keer. Fortuna had moeite met de verdedigende tactiek van TOP en daarom verdwenen er nogal wat ballen over de zijlijn, daarnaast waren de vele schoten niet zuiver. Zo liep de voorsprong al op naar 7-13 en was het Nick Pikaar die van afstand de ruststand op 8-14 bepaalde.

Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde, Fortuna met lange aanvallen en veel rebound, maar te weinig scores en TOP dat veel gemakkelijker scoorde. Het eerste kwartier liep de ploeg van Jan Niebeek zelfs uit naar 12-20 en de wedstrijd was daarmee gespeeld. Hierna herpakte Fortuna zich enigszins en bleef gaan voor een beter resultaat. TOP ging wat minder geconcentreerd spelen en liet Fortuna gemakkelijker tot scoren komen. Zo kroop Fortuna steeds wat dichterbij, maar de tijd was veel te kort om de winst in gevaar te brengen. Mick Snel scoorde de 17-23 en 19-24, maar ook hier was de tijd te kort om de 1000 aan te tikken. Celeste Split, die goed werd verdedigd, schoot de laatste goal voor TOP binnen. Fortuna scoorde nog twee keer en bepaalde de eindstand op 22-25.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in