Sassenheim – De wedstrijd TOP/Quoratio – DOS’46, nummer 2 tegen 6 in de Korfbal League, werd gespeeld op vrijdagavond vanwege de live-uitzending op Ziggo Sport. In de sporthal de Korf speelden beide ploegen niet de beste wedstrijd, maar bleef het tot het laatste fluitsignaal wel spannend.

DOS’46 had goed grip op de heren van TOP, maar de TOP-dames namen de scorende taak voortreffelijk over. Vooral Celeste Split en Jet Hendriks waren on fire, zij namen maar liefst 12 van de 22 doelpunten voor hun rekening. Tel daarbij de 3 overige damesgoals op en het was duidelijk dat het ladiesnight was bij TOP. De DOS-dames konden hier slechts 6 goals tegenover stellen. Het eerste deel van de wedstrijd liep TOP voortdurend achter de feiten aan en moest de ploeg tot de 7-7 in de achtervolging en kwam pas bij 8-7 voor de eerste keer op voorsprong. Bij de 11-9 werd pas het eerste gaatje geslagen. DOS’46 had echter een prima strijdplan en nog voor rust werd het 11-10.

Na rust was TOP de bovenliggende partij en de voorsprong werd vergroot tot 14-10. Hierna leek TOP de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar niets was minder waar. DOS’46 richtte zich weer op en onder aanvoering van de heren werd de achtervolging ingezet en DOS’46 verkleinde de achterstand steeds weer tot 2 of 1 doelpunt. Bij 21-18 in de 49e minuut leek de wedstrijd wederom gespeeld, maar DOS”46 richtte zich nog eenmaal op. Twee goals in korte tijd betekenden nog een benauwde eindfase. Maar een nuttige onderschepping en vervolgens de 7e goal van Celeste Split betekenden toch de overwinning. De 22-21 was nog voor de statistieken.

TOP was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, deed het vooral verdedigend heel goed, maar zal aanvallend nog wel moeten verbeteren. De ploeg van Jan Niebeek, die zijn contract met een jaar verlengde, moet aanstaande woensdag al weer spelen. Dan staat de lastige uitwedstrijd tegen KZ/Hiltex op het programma. (Foto: René van Dam)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in