Sassenheim – In de uitwedstrijd tegen KZ/Hiltex deed de ploeg van Jan Niebeek goede zaken. In een spannende wedstrijd waarin de basis voor de overwinning in het tweede deel van de eerste en de laatste fase van de tweede helft werd gelegd won TOP/SolarCompleet met minimaal verschil. In deze wedstrijd bleek weer eens de kracht van TOP dat op beslissende momenten in staat is een wedstrijd naar zich toe te trekken. Mick Snel werd matchwinnaar door in de laatste minuut na een mooi uitgespeelde aanval raak te schieten.

TOP begon sterk aan de wedstrijd door in de eerste aanval te scoren. Daarna liet KZ een ongekend hoog schotpercentage zien en liep na de 1-1 uit naar 5-2. Topschutter Celeste Split had speciale dekking gekregen, maar dat hinderde haar weinig, bijna ieder schot uit haar handen was raak en zo hield zij TOP in de wedstrijd. Bij de 7-7 van Barbara Brouwer kwam TOP voor het eerst weer op gelijke hoogte. Vanaf dat moment had TOP het beste van het spel. Lange aanvallen, veel rebounds en mooie doelpunten van Daniel Harmzen, Nick Pikaar en Mick Snel. Ook verdedigend ging het beter. TOP liep uit naar 11-15 en ging rusten met 12-15. Geen geruststellende voorsprong gezien het zuivere afrondingspercentage van met name twee heren bij KZ.

De eerste goal in de tweede helft was nog voor TOP, maar hierna ging TOP slordiger spelen en wat foutjes maken. Dit gaf KZ de gelegenheid om met name door een aantal strafworpen en ook mooie goals weer terug in de wedstrijd te komen. TOP miste in die fase zelfs een strafworp en liep tegen zichzelf te korfballen. Vanaf 17-18 zette KZ de achtervolging vol in en voerde de druk op. TOP kon hier korte tijd nog steeds een doelpunt tegenover stellen met een mooie omdraaibal van Barbara Brouwer, een afstandschot en een prachtige buzzerbeater van Jet Hendriks: 19-21. De wedstrijd leek eindelijk echt op gang te komen, zeker qua sfeer in de sporthal waar de supporters van met name KZ zich eindelijk lieten horen. De volgende fase was de strafworpenfase, waarbij de strafworp die Sanne Jousma meekreeg een belangrijke was. Bij 21-23 was na een zeer discutabel goedgekeurde goal voor KZ de focus even weg bij TOP. KZ profiteerde optimaal en kwam met nog ruim 4 minuten op gelijke hoogte. Vervolgens miste TOP een enorme kans op de voorsprong. Toch was het TOP dat met een prachtig uitgespeelde aanval Mick Snel in stelling wist te brengen. De aanvoerder faalde niet en scoorde de bevrijdende treffer. Alhoewel de bal nog in de aanval van KZ kwam lukte het hen niet nog een goal te forceren. Eindstand 23-24 en een belangrijke winst, aangezien volgende week LDODK te gast is in Sassenheim. LDODK wist dit weekend met ongekend ruime cijfers (44-20) te winnen en is een geduchte tegenstander en kandidaat voor de play offs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in