foto gemeente Noordwijk

Noordwijk – Het mooie zomerweer heeft in het weekend voor een grote toeloop naar het Noordwijkse strand gezorgd.

Zondag waren de parkeerplaatsen in de badplaats al snel vol. Volgens de afspraak tussen gemeente en wijkvereniging De Zuid werd nadat de parkeerplaatsen in de wijk en op de Koningin Astridboulevard vol waren, de wijk afgesloten.

Het houdt de wegen open voor de hulpdiensten, aldus de gemeente.

7 REACTIES

 1. In heel Noortuk mag je je auto neergooien, Vinkeveld, Middengebied, Noortuk-binnen, maakt niet uit. Behalve in de Zuid .

 2. De gemeente Noordwijk is beter in het verplaatsen van problemen als in het oplossen hiervan. Door het afsluiten van de zuid verplaatsen ze het probleem naar andere wijken van het dorp. Ik roep alle wijkverenigingen van Noordwijk op om te klagen over parkeeroverlast. Kijken of ze deze wijken dan ook afsluiten bij drukte😉

  • Lijkt mij een goed plan. De andere wijken, straten zijn een verdienmodel voor de gemeente en als dank krijgen die wijken de overlast.

 3. Tsja…in de Zuid menen ze een aparte status te hebben in Noordwijk. Als je met je fiets door de Zuid rijdt, word je al meewarig aangekeken, waar je het lef vandaan haalt om door “hun” wijk te fietsen. Bij geschillen wordt meteen gedreigd met advocaten. Blijkbaar wordt de gemeente daardoor geintimideerd. Ik stel voor een muur om de Zuid te bouwen en ze aan hun lot over te laten.

 4. Als de gemeente op stranddagen evenementen organiseert, hiervoor hele parkeerterreinen afsluit en niet voor alternatieven zorgt is dit vragen om problemen. Elk weekend een verkeersinfarct en geen handhaving op foutparkeerders. Inwoners van Noordwijk kunnen er niet in of uit. Alles voor het toerisme, stel je voor dat de grootverdieners een eurootje mislopen.
  Het wachten is op een reactie van de Partij voor de Inwoners of blijkt de VVD-inborst van deze partij toch de ware aard?

 5. Paul, de e-mail adressen van de raadsleden en wethouder P vd I staan op de website van de Gemeente.
  Reageren zij niet, dan is er over ruim 3 jaar weer ‘een nieuwe ronde, nieuwe kansen’.
  En realiseer je dat er pas wordt gehandhaafd, indien er om handhaving wordt verzocht.
  Ook op fixi.nl. is het mogelijk van deze zaken melding te maken.
  Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in