Transparantie politiek blijft ook na gesprek een discussie

Noordwijk – Een openbaar gesprek tussen burgemeester Rijpstra en de Transparant-krantmakers heeft beide partijen niet op één lijn gebracht.

Rijpstra stelde vragen over zaken in de krant die volgens hem niet waar waren. Onder leiding van Paul Brandjes, directeur de Raad Bouw, gaf het comité Transparant uitleg. Het ging onder meer over wel of niet openbare besluiten, bestuurlijke sjoemelarij, raadsleden die hun werk niet konden doen, de schijn van belangenverstrengeling en BTW-afspraken bij bouwproject Rederijkerplein.

De partijen werden het niet eens. Rijpstra vroeg het comité om bij geconstateerde fraude aangifte te doen. De krant publiceren vlak voor de verkiezingen noemde Rijpstra ‘stemmingmakerij’.

Hieronder de toelichting van Paul Brandjes van het comité Transparant

Hieronder de toelichting van burgemeester Rijpstra.

1 REACTIE

  1. Een project ontwikkelaar in geweer tegen de gemeente. Het is publiekelijk bekend hoe deze mensen opereren. Wel erg vreemd om in eens toe te treden tot een schimmige organisatie. 1 compliment moet ik PIN geven; hoe men de kostendekking uitgelegd heeft is briljant, ogenschijnlijk transpant maar nog steeds schimmig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in