Archieffoto Repair Café Teylingen

Sassenheim – De fractie van Trilokaal in de gemeenteraad van Teylingen maakt zich zorgen over de huisvesting van het Repair Café in Sassenheim.

Tijdens een discussie over het afvalbeleid woensdag in de raadscommissie DEB, wezen Edith Alkemade (D66) en Frans van Swieten (Trilokaal) er op dat er door inwoners van Teylingen ook veel afgedankte spullen naar de kringloopwinkels in de gemeente worden gebracht. Deze krijgen zo een tweede leven, al zijn er ook inwoners die spullen inleveren die eigenlijk eerder naar de milieustraat gebracht zouden moeten worden. “Maar het mag niet zo zijn dat de kringloopwinkels als verlengstuk van de milieustraat worden gebruikt”, aldus Alkemade.

Van Swieten liet weten dat er ook een mogelijkheid is om spullen die nog gerepareerd kunnen worden naar het Repair Café in Sassenheim te brengen. Hij maakt zich wel zorgen over de huisvesting van het Repair Café, zo maakte hij wethouder Arno van Kempen (D66) duidelijk. Het Repair Café zit momenteel in het voormalige pand van supermarkt Hoogvliet aan het Hortusplein, maar moet daar op termijn uit omdat de supermarkt daar nieuwbouw wil plegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in