Hillegom/Lisse/Teylingen – Inwoners van Hillegom, Lisse en Teylingen kunnen op 4, 5, 6 (en7) april maximaal 5 tuintegels of -stenen inwisselen voor 3 plantjes bij de deelnemende tuincentra in deze gemeenten. Met deze actie willen de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen samen met ‘De Groene Uitdaging’ en Groei&Bloei inwoners stimuleren om hun tuin te vergroenen, onder het motto: Groen kun je zelf doen! De landelijke campagne Operatie Steenbreek stimuleert inwoners om de omgeving waar ze wonen aangenamer en groener te maken. Groene tuinen zorgen voor een betere leefomgeving voor mens en dier, door betere waterberging, natuur, hittebestrijding en minder fijnstof.

Tuintegels of -stenen inleveren kan in:  

Gemeente Hillegom bij:

•          Hoveniersbedrijf Rens de Rooij, Noorder Leidsevaart 11. Op 4,5 en 6 april tussen 10.00 uur en 15.00 uur kunnen inwoners maximaal vijf tuintegels of -stenen inleveren en hiervoor drie gratis planten ontvangen. Bovendien maken bezoekers ook nog eens kans op een gratis tuinadvies t.w.v. 450,- door hun naam en adres achter te laten wanneer ze stenen komen inleveren. Er staat ook voor elke bezoeker een tasje met informatie klaar voor de diervriendelijke tuin.

•          Tuincentrum de Oosteinde, Zandlaan 22. Als extraatje geeft het tuincentrum een pakje bijen- of vlindervriendelijke bloemzaden mee om je tuin nog aantrekkelijker te maken voor de bijen en vlinders.  

Gemeente Lisse bij:

•          Tuincentrum Overvecht, Heereweg 350.  Op 4,5,6 en 7 april kunnen inwoners hier maximaal vijf tuintegels of -stenen inleveren en drie gratis planten ophalen.  

Gemeente Teylingen bij:

•          Tuincentrum TuineXtra, Van Berckelweg 51 in Noordwijk. Op 4, 5, 6 en 7 april kunnen inwoners tijdens openingstijden terecht om maximaal vijf tuintegels of -stenen in te leveren en drie gratis planten op te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in