Bollenstreek – In het weekend van 1 en 2 april as wordt in de Duin- en Bollenstreek weer de jaarlijkse actie ‘Tegels eruit, planten erin’ georganiseerd. Op deze dagen kunnen tegels uit de eigen tuin worden ingeruild voor gratis plantjes bij de aangesloten tuincentra in de regio.

Minder steen en meer groen is hard nodig vinden de initiatiefnemers. Door meer groen kan het water makkelijker wegstromen bij hevige regenbuien, geeft het verkoeling tijdens extreme hitte en het is ook van belang voor de biodiversiteit. Komende maanden zullen de Duin- en Bollenstreek gemeenten in samenwerking met De Groene Uitdaging naast de ‘Tegel eruit, planten erin’-actie weer veel aandacht besteden aan het vergroenen van tuinen.

4 REACTIES

  1. Met je eens Eric. Kleuteractie van de gemeentes: ” Je krijgt een snoepje als je braaf bent!” Dat tegelwippen valt natuurlijk helemaal in het niets als je ziet wat een groen vervangen is door steen en beton in de bollenstreek.

  2. ZE, wie zijn dat? Dat zijn onze gemeentebesturen gekozen door nog geen 60% van de stemgerechtigden. 40% van de burgers laat hun stem ongebruikt liggen om te kiezen voor partijen die echt iets voor groen willen doen ipv dit soort spelletjes.
    “snoepje , braaf!” zou vervangen kunnen worden door een “voorschrift: minimaal 30% groen” in je tuin. Wonend in de buurt van Noordwijkerhout’s ‘Landgoed in Den Houte’ zie je dat het overgrote deel van de nieuwe bewoners kiest voor de tuintegel aanbiedingen van Hoveniers (huh, die hebben toch verstand van groen?) of bouwmarkten in plaats van te kiezen voor een beetje groen. En helemaal mee eens: dat soort regels moeten niet alleen voor particulieren gelden, maar ook voor bedrijven en de gemeenten zelf.

  3. Voorschrift?? Ik bepaal graag zelf de inrichting van mijn tuin, bemoeizucht en regelgeving vanuit de overheid loopt nu al de spuigaten uit!
    Ik heb overigens een groene tuin, met een stenen terras en looppad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in