“Tunnelhelling N208 te steil”

Lisse – De helling van de geplande tunnel onder de N208  is te steil, vindt inspreker Jos Assendelft.

Ouderen en mindervaliden met een rollator of rolstoel kunnen volgens hem de helling niet nemen. Ze gaan deze tunnel  tussen Stationsweg en Keukenhofdreef mijden, net als  die bij de  Spekkelaan. Het Keukenhofbos en andere recreatiegebieden worden onbereikbaar, aldus Assendelft. Hij pleitte donderdag in de commissievergadering voor het behoud van de gelijkvloerse oversteek tussen de Keukenhofdreef en Stationsweg. Hij roept medestanders op zich te melden via [email protected]

De tunnel staat gepland voor 2022.

13 REACTIES

 1. Jos heeft zeker niet zo veel gekeken naar de zeer gevaarlijke situaties nu. Alles is beter dan de gelijkvloerse oversteek. Tunnel zo snel mogelijk plaatsen anders is het wachten op het eerste echte slachtoffer.

 2. Dit klopt zeker. Heel veel oudere mensen met rollator maken gebruik van deze oversteek.
  De reden dat deze oversteek gevaarlijk kan zijn is als automobilisten vanaf Sassenheim, een voetganger of fietser voor laat gaan zonder erop te letten of er nog een auto op de andere rijstrook zit. De auto op de andere rijstrook zit vervolgens deze voetganger of fietser niet omdat de stilstaande auto het zicht belemmert.
  Dit is echter simpel op te lossen door de beide rijstroken vanaf Sassenheim te scheiden, en er een vluchtheuvel tussen te plaatsen (en de rijstrook vanaf de rotonde naar Sassenheim iets te verleggen). Hierdoor heb je het probleem van eerdergenoemde gevaarlijke situatie niet meer, en kunnen voetgangers en fietsers per rijstrook oversteken, ipv 2 rijstroken tegelijk.
  Veel mensen voelen zich in een tunnel, vooral ’s avonds, ook niet op hun gemak.

 3. Kweet nie wat iedereen zit te zeiken, maar als ik daar fiets kan ik nie zien of r een auto aan komt.

  Dus beter doen ze die tunnel wel
  En maken ze gwn een verhoging in de tunnel voor de voetgangers zodat die minder stijl is ofzo

 4. Op deze rotonde hebben auto’s van alle kanten voorrang.
  Als alle weggebruikers ( fietsers en autobestuurders) zich aan de de verkeersregels houden hoeft er geen tunnel te komen.
  Maar ja.
  Auto laten fietsers voor en ander auto’s houden sich aan de verkeersregels.
  Fietsers denken ze hebben meer rechten als de verkeerswet.
  En dan moet er nu een tunnel komen. ??
  Aan iedereen. Hou je aan de verkeersregels. !!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in