Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – Zoals gebruikelijk was de begrotingsvergadering weer een marathonzitting. Duidelijk werd dat de keuze om maar in een deel van Bronsgeest te gaan bouwen de gemeente Noordwijk 10,6 miljoen kost. Een schatting was eerder gemeld, maar de afboeking stond niet expliciet in de begroting. Het leverde een motie van treurnis op van de oppositie, die het niet haalde omdat collegepartijen en Doen! tegen stemden. Verder brachten de politieke partijen hun eigen ideeen in via moties, 26 in totaal. Hieronder een overzicht met de uitkomst. De begroting werd aangenomen, met stemmen van de oppositie tegen. Alleen Doen! stemde wel voor als oppositiepartij. Puur gaf aan het met investeringen wel eens te zijn, maar niet met de begroting zelf.

Aangenomen, gevraagd wordt om in te spelen op de komst van de Formule 1 volgend jaar met bijvoorbeeld tijdelijke campings. Wel blijft er kritische aandacht voor veiligheid en natuur.

Aangenomen, er is vooral gevraagd om een energiecoach voor mensen met een kleine portemonnee, maar of dat met vrijwilligers kan, is onzeker. voor bedrijven is er al een energiecoach.

Niet aangenomen. volgend jaar vindt al een inhaalslag plaats om groen te verbeteren in de kernen. Ook in Noordwijkerhout en De Zilk.

Aangehouden en dus niet in stemming gebracht. Er staat al een discussie op de agenda over het themajaar en de kosten daarvan. Binnenkort vindt die discussie plaats, ook over beleid voor het themajaar.

Aangehouden dus niet in stemming gebracht. In februari komt er een parkeerplan, dan kan over een gratis vergunning voor inwoners gesproken worden.

Niet aangenomen. College niet blij met titel. In de motie de vraag voor actie en diverse bedragen te reserveren voor diverse doelen. Idee is om in overleg met elkaar bestedingen af te spreken.

Aangenomen. Concretisering van beleid krijgt al een vervolg met een uitvoeringsagenda voor de jaarwisseling.

Aangenomen. Hier gaat men mee aan het werk om wegwerpplastic zo veel mogelijk te beperken bij evenementen.

Aangenomen. Er is al aandacht voor minder regels in de zorg via het anders inschakelen van consulenten en er wordt al overlegd met zorgaanbieders.

In gewijzigde vorm aangenomen, het beleid hierover komt volgend jaar terug. In 2050 kan Noordwijk pas energieneutraal zijn.

Aangehouden dus niet in stemming gebracht. Men wil naar andere vergaderstructuur met meer dialoog met inwoners en discussie binnen commissies. Komt binnenkort terug bij gemeenteraad.

In gewijzigde vorm aangenomen. Gaat over meer stringente handhaving over huisvesting arbeidsmigranten, maar ook hondenpoep.

Aangenomen. Volgend jaar komt er verlichting op het fietspad met detectie.

In gewijzigde vorm aangenomen. Onderdeel ‘ strand’ is er uit gehaald. Wel onderzoek om op andere plekken hier voor te zorgen.

Aangenomen. In het voorjaar komt er een toekomstplan over de Schelft.

Motie 16 wordt niet ingediend.

Niet aangenomen. Als er een ondernemer komt die met onbruikbare grond aan het werk gaat dan graag.

Niet aangenomen. Er vindt momenteel al een taxatie plaats voor wat betreft de pacht van gemeentelijke gronden.

Aangehouden en dus niet in stemming. Afgesproken met de medezeggenschapsraden is dat er een onafhankelijk onderzoek komt door een derde partij.

Aangenomen. Er gaat al extra geld naar erfgoedfonds en ook in het extra budget voor cultuur zit geld voor erfgoed, toch komt er nu extra geld.

Aangenomen. Niet alleen de verlichting moet aangepakt worden, maar ook de smalle weg zelf.

Aangenomen. Minder validen moeten naar de vloedlijn kunnen, alleen wanneer het uitgevoerd gaat worden is onduidelijk.

Niet aangenomen. Vroeger waren er veel meer toeristen op de Grent. De actie 2for1 in november loopt omdat november een mindere maand is. Geld naar diverse organisaties is niet alleen gericht op toerisme, maar breder zoals de Economic Board.

Niet aangenomen, er komt geen maatschappelijk programma eerder dan gepland.

Niet aangenomen, zie bovenaan in dit artikel. Het woord ‘misleiding’ werd er uit gehaald.

Aangehouden en niet in stemming gebracht. Onderwerp komt terug tijdens een ronde-tafelbijeenkomst.

Hieronder de begroting waar de gemeenteraad zich over boog:

3 REACTIES

 1. Wat hebben wij met Zandvoord te maken .CDA heeft het alleen over teel grond de VVD over parkeren in Noordwijk aan zee Over woning bouw hoor je ze niet miljoenen weg gooien dateringen ze .

 2. JCK
  Toegang strand voor mindervaliden!
  Begin dan eerst met het opknappen van afrit 5 aan de Zuid Boulevard.
  Deze afrit is direct gelegen aan de uitgang van Zorghotel /de Kim.
  Ervaar een uitje met rolstoel, krukken of scootmobiel!
  Het is laveren langs kapotte, niet aaneengesloten betonnen platen is een CRIME

 3. Wat te denken van het noorder strand daar kan men ook een rolstoel lenen voor invalide mensen je kan naar de vloedlijn rijden maar je komt nooit meer om hoog .Hier zijn al honderden keren vragen overgestemd aan de standmeester maar er word geen plaat gelegd .Al ben je niet invalide is het al een hele toer om boven tekomen .Want de heren paviljoens houders die leggen dijken aan waar je niet meer tegen op kan lopen en de gemeente doet hier niks aan.Volgens mij moet een gem de toegang voor iedereen toegankelijk maken .Als je invalide bent of slecht ter been kan je beter naar Katwijk gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in