Noordwijkerhout – Een sloopbedrijf is deze week begonnen met het afbreken van de afgebrande sporthal De Schelft, tot een paar weken geleden nog het culturele hart van Noordwijkerhout. En dat is best een pijnlijk moment voor veel Noordwijkerhouters. ‘Het is een heel triest moment’, zegt inwoner Lia Warmerdam.

Half november werd de sport- en evenementenhal door een brand volledig in puin gelegd. Een sloopbedrijf maakt het afgebrande gebouw deze dagen met de grond gelijk. De gemeente wil de restanten zo snel mogelijk weg hebben omdat er ongewenste bezoekers op het terrein rondliepen. Daarom werd er ook camera- en politietoezicht ingezet.

‘Het is treurig wat er is gebeurd. Het is niet zomaar weer van vanouds’, zegt Noordwijkerhouter Johan van der Slot. Op weg naar huis besloot hij om even langs De Schelft te fietsen. ‘Ik dacht: toch even kijken.’

‘Cultureel centrum bij ons weg’

Ook Lia Warmerdam neemt een kijkje bij de sloop. Met haar telefoon maakt ze foto’s en filmpjes voor haar archief. ‘Het is voor heel veel Noordwijkerhouters toch wel een schok. Mensen organiseerden hier van alles, van jong tot oud. Een heel cultureel centrum is bij ons weggegaan.’

Het naastgelegen zwembad werd van de vlammen gered. Maar of het nog gebruikt kan worden, is nog niet bekend. Dit is afhankelijk van de kosten.

‘Het moet terugkomen’

Ook over eventuele herbouw van De Schelft is nog geen duidelijkheid. Maar als het aan de inwoners van Noordwijkerhout ligt, wordt het gebouw sowieso herbouwd. ‘Het moet terugkomen, dat is het belangrijkste. Het liefst zo snel mogelijk’, vindt Van der Slot.

Warmerdam is het daar helemaal mee eens. ‘Laat ze het maar weer proberen op te bouwen, zodat Noordwijkerhouters weer een eigen plek hebben om dingen te organiseren.”De sloopwerkzaamheden moeten voor de kerstvakantie, vrijdag 18 december, klaar zijn.

Lees hier alle berichten over de Schelft.

1 REACTIE

  1. Heel Noordwijkerhout is in diepe rouw.Wat een nare aanblik is dit,en staat dan ook op ieders netvlies.Het gemis is dan ook heel groot.Ikzelf was er 2 of 3 dagen in de week er heerlijk aan t Aquazwemmen.En met mij veel 65 plussers.Dus hopen wij met zn allen dat t zwembad mag blijven,en opgeknapt kan worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in