Hillegom – Het jaar 2020 is een bijzonder jaar voor SV Hillegom. Dit jaar bestaat de fusieclub 100 jaar en dat was voor de club de aanleiding om een boek samen te stellen met mooie verhalen en foto’s van de voetbalgeschiedenis van Hillegom.

In het jaar 1920 werden in drie maanden tijd drie voetbalverenigingen opgericht, dat waren de verenigingen: VV Hillegom, SV Concordia en Hillinen. In 1932 werd S.I.Z.O. als vierde voetbalvereniging in Hillegom opgericht. In 1951 fuseerden VV Hillegom en Hillinen, de club ging verder onder de naam VV Hillegom. Na jarenlange strijd met de gemeente over contractverlenging besloot S.I.Z.O. in 2013 zich op te heffen als veldvoetbalvereniging omdat woningbouw op de velden was gepland. In 2012 fuseerden VV Hillegom en SV Concordia, de nieuwe naam van de vereniging werd SV Hillegom.  

Het eerste exemplaar van het boek “100 jaar voetbal in Hillegom” werd dinsdagmorgen in ontvangst genomen door burgemeester Arie van Erk. Oorspronkelijk zou het boek gepresenteerd worden in het clubhuis van SV Hillegom maar dit kon door de huidige coronamaatregelen helaas niet doorgaan, daarom vond de presentatie plaats in de Hoftuin van Hillegom.

De in de ververkoop bestelde boeken kunnen op zaterdag 28 november in het clubhuis van SV Hillegom tussen 10:30 uur en 14:30 uur opgehaald worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in