Sassenheim – Met het, samen met een BOA, labelen van de eerste fiets gaf burgemeester Carla Breuer zaterdagochtend het startsein voor een weesfietsactie bij station Sassenheim. BOA’s (speciale ambtenaren) maakten het karwei af.

De fietsen houden 28 dagen een groen label. Zijn ze dan niet verplaatst, dan volgt een rood label voorzien van een datum waarna de fiets wordt verwijderd. De verwijderde fietsen worden 13 weken bewaard, waarna de niet opgehaalde exemplaren onder niet-commerciële organisaties worden verloot. Wrakken gaan de shredder in.

De actie wordt jaarlijks gehouden om zoveel mogelijk fietsers een goede stallingsmogelijkheid te bieden. Een goede stallingsplek betekent dat je je fiets goed vast kunt zetten, waardoor de kans op diefstal kleiner is. De stallingen zien er door het ruimen ook netter uit. Vorig jaar zorgde de weesfietsactie voor ongeveer 80 geruimde plekken in de stalling.
Na de zomer zal een soortgelijke actie worden gehouden bij station Voorhout. Daar is vorige week nog een groene Gazellefiets “geleend”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in