Sassenheim – Niemand kan hem vertellen waarom hij niet wordt aangenomen en toch zit Fred Meere drie jaar thuis ondanks 15 sollicitaties. Tot hij de hulp inschakelt van de Stichting Lumen Holland Rijnland, die hem binnen de campagne ‘Opgenomen op de Werkvloer’ een cursus Power-cv aanbiedt. Met succes, want hierna is het bij de tweede sollicitatie raak. ‘Ik kreeg sterk het gevoel dat het met mijn leeftijd te maken had, ik ben 55 jaar. Ik heb in het verleden een depressie gehad met een burn-out. Maar of het daarmee te maken had? Ik krijg er nooit een concreet antwoord op.’

Power-cv

Ron van den Heuvel is participatiecoach en verzorgt de cursus Power-cv. ‘Mensen die in deze doelgroep vallen hebben vaak een verlaagd zelfvertrouwen. Met deze cursus is het de bedoeling dat zelfvertrouwen te verbeteren. Daarnaast gaan we met de deelnemers in gesprek over openheid. Hoe open wil je zijn en is dat ook verstandig?’

Het gaat dan om mensen die bijvoorbeeld een psychose hebben gehad, een verslavingsverleden hebben, of zoals Fred Meere een depressie hebben gehad. ‘Ik heb er zelf voor gekozen om dat niet te vertellen bij de sollicitatie’, vertelt hij daarover. ‘Tijdens de cursus werd dat vrijgelaten. We hebben het wel over de voor- en nadelen gehad.’

Heijmans Infra

‘Ik had een oude standaard cv met jaartallen en een opsomming van wat ik had gedaan’, zo vervolgt Meere. ‘In het nieuwe Power-cv zijn we meer op de kwaliteiten ingegaan en hebben we dat ook onderbouwd. Dus niet alleen van ik kan heel goed computeren. Maar ook waarom ik dat kan en wat ik dan allemaal kan.’

Aan alles is te merken dat hij het enorm naar zijn zin heeft op zijn nieuwe plek bij Heijmans Infra in Voorhout. Tussen alle papieren en tekeningen voelt hij zich als een vis in het water. Wat ik nu doe? ‘De administratie, facturen, maar ik meet ook de tekeningen na. Ik houd ervan om alles op orde te hebben.’ Enthousiast laat hij de tekeningen zien die in zijn keet hangen. ‘Als ik het goed heb gezien in de planning komen hier volgende week de faunapassages, zodat de dieren onder de weg door naar de overkant kunnen.’ Je gelooft bijna niet dat Fred hier nog maar een half jaar zit.

De campagne Opgenomen op de werkvloer is een initiatief van gemeenten Noordwijk, Katwijk, Teylingen, Lisse en Hillegom, Stichting Lumen Holland Rijnland, Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek en Samen Sterk zonder Stigma. Met verschillende partners werken ze samen aan een werkvloer waar iedereen open kan zijn over wat hij of zij nodig heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in