Foto: Rose Marie Keijzer

Voorhout –  Burgemeester Carla Breuer kon St. Cecilia zaterdagavond tijdens het jubileumconcert in sporthal De Tulp, verblijden met een Koninklijke Erepenning. De muziekvereniging werd dit weekend 100 jaar, is diepgeworteld in de samenleving en verzorgt de muziek bij tal van evenementen.

Redenen voldoende om de erepenning te krijgen. Voorzitter Marcel Floor mocht hem in ontvangst nemen. St. Cecilia werd opgericht op 7 juli 1919. Aanleiding voor een weekendje feest in sporthal De Tulp. De muziekvereniging bracht een heel gezellig programma met voor elk wat wils.

Op zaterdagavond was er een A-mee-zing 100 Party. Die avond begon heel klein met één zangeres die à capella ‘Happy Birthday’ zong. Daarna vertolkten circa 90 muzikanten een spetterende openingsfanfare, die klassiek begon en eindigde in een stevige rock. Vervolgens konden de aanwezigen luisteren naar een aantal Voorhoutse zangsolisten. Hun vertolkingen werden afgewisseld met instrumentale nummers.

Het tweede deel van de avond was het gezellig meezingen geblazen. De liedteksten werden geprojecteerd op een groot scherm en de zaal met circa 1000 mensen zong bekende nummers van onder andere Golden Earring en Anouk. Het orkest nam afscheid met “Dansen op de Vulkaan”. Tot in de kleine uurtjes ging het feest door met een DJ.

Toen iedereen naar huis was, werd midden in de nacht het feestpodium omgebouwd tot een intiem theater, waarin zondag het familie-muziektheaterstuk ‘Cielke maakt muziek’ werd opgevoerd. Dat ging over een klein dapper meisje, Cielke, dat muziek wilde maken in een land waar dat niet kon. Boze ministers hadden namelijk muziek verboden en alle instrumenten achter slot en grendel opgeslagen in de kelder van het paleis.

Na de nodige avonturen kwam Cielke bij de kelder waar de instrumenten lagen. Het slot op de kelderdeur werd geopend door een raadsel op te lossen. Het verhaal was speciaal gemaakt voor deze dag en werd door een verteller gebracht, ondersteund met achtergrondbeelden.

In de grote finale mochten alle aanwezige kinderen meedoen met het orkest. Na afloop mochten ze allemaal echte instrumenten proberen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in