TV: Finalisten Duurzaamheidsprijs bekend

De drie finalisten (foto Van Dalen Communicatie)

Bollenstreek – deBloemist.nl uit Katwijk, To Maat uit Teylingen en Chocolaterie Pierre uit Hillegom zijn de finalisten van de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek.

Heleen Hooij, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Teylingen, reikte donderdag de oorkondes uit aan de drie ondernemers. Het juryoordeel over de bedrijven: debloemist.nl blijft investeren in slimme automatisering, in energiebesparende maatregelen en in zijn medewerkers. To Maat koopt de groente voor haar groenteburgers in bij boeren in de streek. De burgers worden zonder toevoegingen ‘gedraaid’ en zijn een gezonde vervanger voor vlees. Chocolaterie Pierre produceert vrijwel alles dagvers, wat onnodig weggooien bespaart. Zij werken nauw samen met hun cacaoleverancier om de boeren in de landen van herkomst te ondersteunen.

Op 8 oktober is in het Fioretti College Lisse de finale. Wie de finale wil bijwonen kan zich aanmelden via http://www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl

KunstKlank Noordwijk bereikte net niet de finale. Zij maakten onderstaand filmpje over duurzaamheid binnen hun organisatie:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in