TV: Lijsttrekkersdebat Noordwijk

Noordwijk/Noordwijkerhout – De gemeente Noordwijk en omroep Bo hielden maandag 19 november het grote lijsttrekkersdebat in congrescentrum Noordwijk. Hieronder n de twee delen het debat.

De onderwerpen en tijden:

Terugblik 5:00

Fusie 32:00

Prioriteiten per partij 54:42

Wonen 1:19:07

Economie 1:42:43

Deel 2 Onderwerpen en tijden

Samenleving 2:00

30 seconden reclame per partij 17:24

Breekpunt coalitie en voorspelling zetels 22:25

2 REACTIES

 1. Wat een toneelstuk!! Zoals altijd met verkiezingen, loze beloftes doen en hopen dat je weer 4 jaar mee mag doen. Er zitten een paar eigenheimers tussen die geen stem waard zijn.

 2. Ik vond het een interessant debat. Ook een mooi document om over 4 jaar weer eens terug te blikken op de werkelijke uitkomst van de gedane uitspraken.

  Goede duopresentatie.

  Puntje van aandacht voor een volgende keer lijkt mij de lijsttrekkers duidelijk van een button te voorzien of een pet waarop hun partij staat. Ik kende voor dit debat slechts 3 gezichten en had dus moeite de partijstandpunten bij de juiste partij te plaatsen.

  De ´prik 10 prioriteiten op het bord´ moet m.i. scherper worden door de partijen er slechts 3 te gunnen, nu werd het veel te algemeen en sommige politici zijn handig genoeg ook de andere 10 stellingen toch in hun verhaal te verweven zodat ze eigenlijk geen keuze hoeven maken. Geef de partijen veel minder ruimte en dwing ze tot de kernpunt van hun partijprogramma.

  En tot slot een advies aan de meeste van de lijsttrekkers: Ga een mediatraining volgen. Een aantal van u komt (bij mij) als zeer glad en onoprecht over. Ik zag ook politici die de hele avond zeer ernstig bleven kijken. Lach eens een keer en laat zien dat er ook plezier is in politiek bedrijven.
  Kijk de mensen aan als u reageert op een vraag.

  Ik ga nu naar de stembus…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in