Premier Rutte doopte dit seizoen een tulp in Keukenhof.

Bollenstreek – Hoog bezoek woensdag in de Keukenhof in Lisse. Tussen alle Chinezen, Duitsers en Engelsen liep ineens onze premier Mark Rutte. Natuurlijk was hij daar niet zonder reden, hij mocht namelijk voor het eerst in zijn leven een tulp dopen én vernoemen.

Rutte heeft de tulp vernoemd naar de Canadese veteraan Don White. Hij hielp ons land – samen met nog vele anderen – tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de bevrijding van de Duitsers. Onze premier ontmoette White al eens in Nederland tijdens Bevrijdingsdag, en sprak ook nog voor hem tijdens een speech in het Canadese parlement.
‘Toen ik zijn naam daar noemde, stond het hele parlement op en kreeg hij een minutenlange staande ovatie. Dat emotioneerde hem hevig’, vertelt Rutte over dat moment in Canada. ‘In hem zijn we zoveel duizenden mensen dank verschuldigd, waarvan er ook heel veel de hoogste prijs betaald hebben.’
Tekst gaat door onder de video[YouTube:https://youtu.be/iLX54tYZeBg]
Bucketlist?
Op de vraag of het dopen van een tulp op zijn bucketlist stond, reageert Rutte grappend: ‘Ik heb natuurlijk jarenlang bij de brievenbus zitten wachten tot het verzoek zou vallen, met een klein bosje bloemen. Nee, bucketlist is een groot woord, maar ik vond het wel een hele eer en heel bijzonder om te mogen doen.’
Na het dopen van de tulp kreeg de premier nog een rondleiding door Keukenhof, en dat ging natuurlijk allemaal niet onopgemerkt. Veel bezoekers wilden met hem op de foto, en daar maakte hij ook zeker even tijd voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in