Beeld: de Monitor van KRO-NCRV

Noordwijk – Het TV-programma de Monitor van KRO-NCRV heeft dinsdag uitgebreid aandacht besteed aan het schrijnende tekort aan betaalbare huurhuizen op de Noordwijkse woningmarkt. Het programma liet meerdere situaties zien van gescheiden moeders die tijdelijk in vakantiehuizen wonen omdat ze niet in aanmerking komen voor een huurwoning. Als ze ten einde raad zijn, worden ze gewezen op de daklozenopvang in Leiden waar ze dan met hun kinderen naar toe zouden moeten. Wethouder Salman erkent in het programma de problemen en wijst op de inhaalslag die de gemeente samen met de Woningstichting wil maken. Niet in het programma te zien, maar wel intussen door de gemeenteraad besloten, is de bouw van zo’n 60 tijdelijke woningen op de bouwlocatie Bronsgeest.

Klik hier voor het tv-programma de Monitor.

5 REACTIES

  1. En waarvoor worden de andere woningen pas in 2023 geboud .Dit verhaal is niet nieuw het is al jaren aande gang er wordt alleen maar geboud voor de rijken .Kijk maar bij het zwembad kijk maar bij bronchorst ze willen van Noordwijk een super gem maken nou denk dan maar eerst aan de gewone Noordwijker .En even minder met geld strooien Ze maken zich drukker over een nieuw gemeentehuis wat weer miljoenen gaat kosten .De parel aan de noordzee laat me niet lachen ze kunnen niet een haar eigen bewoners een onder dak bieden .Ga maar in een zomer huis zitten was het andwoordt van de heer Salman .Toen de crisis er was had men veel huizen kunnen bouwen warener veel mensen aan het werk en de huizen kon men goedkoper bouwen .Maar nee ze bleven allemaal op hun geld zitten Maar wel een sport hal van 12000000 .

  2. Incapabele man, die in het interview niet meer uit zijn woorden kwam zodra Teun van der Keuken echt doorvroeg naar de kern van het probleem.

  3. Erg beschamend om zo als gemeente in het nieuws te komen. Al jaren geen betaalbare huurwoningen. Noordwijkse jongeren vertrekken reeds jaren noodgedwongen naar elders. Wel ieder jaar geld vrijmaken voor een thema om Noordwijk te promoten. Misschien is het thema ” Eindelijk betaalbare huurwoningen in Noordwijk” een mooi thema voor 2019! Want de nu geplande tijdelijke 60 woningen zijn een druppel op de gloeiende plaat. College ga eens beloftes waarmaken want ik weet echt niet meer op wie ik moet gaan stemmen met de gemeenteraadverkiezingen.

  4. Via een rare regeling wil Noordwijk ook de particuliere zomerhuisjes legaliseren, met zware gevolgen voor de huiseigenaren. Dan lijkt het op papier dat ze zomaar sociale woninkjes tevoorschijn hebben getoverd. Kunnen ze nog meer villa’s bouwen. Want daar draait het in Noordwijk om: alles voor de rijken, prestige en uiterlijk vertoon. De gewone man en arme burger staan hier al jaren in de kou. Die moeten het zelf maar oplossen. Tja, Vvd burgemeester.
    En de raadsleden in Noordwijk kruipen voor de ambtenaren van Noordwijk. En dan sta je als wethouder met je mond vol tanden….want die zijn de marionetten van de ambtenaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in