Noordwijk – Charlotte Meiland en Cindy van Wieringen kunnen na een echtscheiding geen betaalbare woonruimte vinden in de gemeente Noordwijk.

Als alleenstaande moeder van een 11-jarige dochter valt Charlotte Meiland tussen wal en schip: ze woont op dit moment illegaal en kan zich niet inschrijven voor sociale huur. “Noordwijk is blijkbaar een gemeente geworden waar je alleen maar kunt wonen als je heel veel geld verdient”, aldus Meiland.


Samen met Cindy van Wieringen, in dezelfde situatie samen met haar 18-jarige zoon, vroeg ze tijdens de rondetafelbijeenkomst van de Noordwijkse gemeenteraad aandacht voor haar nijpende situatie.

2 REACTIES

 1. Beste Charlotte en Cindy .

  Heelveel respect voor jullie! Omdat jullie de boel eens flink opschudden omtrent het verrotte woonbeleid van de gemeente Noordwijk en Noordwijkse woningstichting.

  En ?
  Ervaren jullie nu wat de gemiddelde Noordwijkse inwoner zijn mening is?
  Van de mensen die geen woonprobleem hebben? Leven ze allemaal al met jullie mee? Net zo meelevend als jullie, toen jullie nog geen woonprobleem hadden?
  En ?
  Gaan jullie nu opeens wel eens huis krijgen door deze emotionele uitbarsting van frustraties?
  Het zou zo maar kunnen, want zo door en door verrot is de gemeenteraad. Want nu komt men daar er slecht voor te staan. Dus om geen gezichtsverlies te leiden , is de kans aanzienlijk dat het deze kant opgaat.

  Horen we daarna ook nog van jullie?
  Gaan jullie je dan inzetten voor alle noordwijkers die dit probleem ook hebben?
  Het is antwoord is vast ja toch?

  Ik hoop voor jullie dat het zo zal gaan als bovenstaande genoemd.

  Helaas,
  zoals de gemeenteraad zijn onmenselijke gezicht (woonbeleid) kan doen maskeren door gewetenloos een ander gezicht te tonen zo kan de Noordwijkse woningbouw dat niet ivm alle andere wachtenden voor u.

  Dit betekend ?
  Jullie zijn out, jullie doen niet meer mee, want je kan hier niet meer wonen.
  Het is klaar met jullie.
  Hoe moet nu met je kind ? Moet die nu van school?

  Maar vrees niet!
  Er zal nu een barmhartige Noordwijker opstaan met particuliere woningen voor verhuur.
  Deze zal jullie woonruimte aanbieden!
  Hij zal woonruimte aanbieden wat voor jullie betaalbaar is!!
  Hij zal dan wel zijn verlies moeten nemen , want de nood is zo hoog dat hij het dubbele kan vangen maar dat is geen probleem!

  GELOOF JIJ HET?

  Ik ook niet, de particuliere Noordwijkse verhuurder zal je strotje afsnijden.
  Die neemt niet genoegen met minder, wel met meer. Ze vinden het heel erg voor jullie, leven ook erg mee. Maar zij kunnen er toch niets aan dat de situatie zo is.
  Hadden jullie het anders gedaan als je particulier verhuurd?

  Ben echt benieuwd hoe dit gaat aflopen deze zeer terechte emotionele uitbarsting .

 2. Heel vervelende situatie waar deze gezinnen in terecht zijn gekomen, maar met alle respect voor de dames, helaas komen er ook andere schrijnende gevallen voor, iedereen heeft zijn/haar redenen om in aanmerking te komen voor een woning, die op dit moment onvoldoende aanwezig zijn, lost meer bouwen het probleem op? Ik waag het te betwijfelen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in