Noordwijk – Mensen die jarenlang niet naar het strand hebben kunnen gaan omdat ze met een beperking leven kunnen dankzij de strandrups toch nog een strandgang maken. Tien jaar lang bracht het opmerkelijke voertuig meer dan 30.000 senioren van en naar het Noordwijkse strand. Totdat het voertuig verboden werd: het had geen kenteken en mocht daarom niet meer op de openbare weg rijden.

‘We hebben een aantal jaar strijd moeten voeren om met dit unieke voertuig het strand op te kunnen gaan, maar kunnen dat nu gelukkig positief afsluiten, zo licht bestuurslid van Outdoor4Disabled Thomas Steenvoorden toe. Na lang gesteggel met politie, gemeente en RDW hebben ze na een kleine aanpassing toch het felbegeerde kenteken kunnen bemachtigen.

‘Ik vind het gezellig’, zegt Tine van 72 desgevraagd. Ze weet niet meer hoe lang ze al niet meer op het strand geweest is. ‘Veertien jaar misschien, toen had ik nog een badpak aan.’ Annie van 71 vindt het ‘heerlijk een dagje uit.’ De twee dames zitten in een rolstoel die zo de strandrups ingereden kan worden.

Op de vraag of ze rechts het naaktstrand op zullen gaan of links naar het ‘gewone’ strand roept een dame in een rolstoel die slecht hoort en nauwelijks ziet maar zichtbaar geniet luidkeels: ‘Naar rechts natuurlijk, allemaal naakt!’ Een man van 62 die niet helemaal precies lijkt te begrijpen wat er allemaal gebeurt blijft tijdens de tussenstop in de strandrups zitten. Hij tuurt door zijn verrekijker de zee op, in de hoop een mooie vrouw te spotten. (Dit is een bijdrage van mediapartner Omroep West)

4 REACTIES

  1. Ze hebben zoveel tegenwerking gehad van dat gemeente huis in Noordwijk ik vindt het een prestatie dat ze toch zijn door gegaan Dit hoort bij een kuuroord .En nog wat bij dat oranje hotel rijden twee karren ook op de openbare weg en daar wordt niet naar gekeken .Hoe kan dat ze hebben ook geen kenteken of komt het dat het een duur Hotel is .De een wordt dwars gezeten en de ander mag alles .

    • de wagentjes bij hotel van oranje rijden met ontheffing van gemeente Noordwijk niet van de RDW.
      als weg beheerder kan en mag je dat regelen.
      had ook gemogen met strandrups maar de wil was er niet.

  2. Nou uit goede bronnen heeft de gemeente hier toch de pet op .Ze hebben totaal geen medewerking gehad met niks alleen maar geneuzel over de kleinste dingen mnr JCK verdiep je maar eens in dit geval .En nog wat er rijden zoveel voer tuigen over het stran d zonder kenteken doe daar dan ook wat aan .Ze zouden trots moeten zijn op zo’n initiatief van zoveel vrijwiligers en zoveel mensen die er plezier aan beleven .Maar deze mensen passen niet in het plaatje van Noordwijk .Ze hebben hier liever BMW en nog meer van dat kak volk .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in