Teylingen – In de gemeente Teylingen komt een zogenaamde ‘sociale kaart’. De raadscommissie Welzijn is maandag unaniem akkoord gegaan met een door het college van burgemeester en wethouders voorgesteld plan van aanpak om een dergelijke digitale voorziening op te zetten.

Een sociale kaart draagt bij aan het verhogen van de zelfredzaamheid van inwoners. Het activeert inwoners zelf op zoek te gaan naar informatie om mee te kunnen blijven doen. Vrijwilligers en professionals kunnen hen daarbij ondersteunen. De verwachting is dat het bijdraagt aan een verschuiving van zwaardere naar lichtere vormen van hulp, dus van maatwerk naar algemeen. Algemeen voorliggende voorzieningen worden beter vindbaar. Daardoor krijgen inwoners sneller hulp en wordt escalatie van problemen voorkomen.

De leden van de raadscommissie Welzijn toonden zich verheugd dat de sociale kaart er, nadat er enkele jaren geleden al om was gevraagd, nu eindelijk komt. Enkele raadsleden hoopten wel dat nog meer gemeenten zich aansluiten bij het initiatief, dat in Teylingen beheerd zal worden door Bibliotheek Bollenstreek. Daardoor zouden de kosten voor de sociale kaart, die eenmalig 95.000 euro en jaarlijks ruim 38.000 euro zullen bedragen, voor de gemeente Teylingen omlaag kunnen worden gebracht.

Volgens wethouder Arno van Kempen zijn er ook in de gemeente Hillegom plannen om een sociale kaart op te zetten. Lisse zou daarvoor geen plannen hebben. Daarnaast zal gekeken worden naar de wijze waarop de gemeente Noordwijk al vorm heeft gegeven aan haar sociale kaart.

1 REACTIE

  1. Heel mooi. Was zelf hard aangepakt door politie vanwege gebruik middenberm, omdat voetpad ontbrak bij tijdelijke bushalte langs N444. Moest ik tijdens revalidatie na hersenbloeding zelf een voetpad regelen bij provincie. Wel regenboogvlag laten wapperen, maar een spraakstoornis na beroerte wordt nog als gestoord behandeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in