Foto: Rose Marie Keijzer

Voorhout/Teylingen – Het project ‘In de Buurt’ van het Raamwerk in Sassenheim heeft de Teylinger Trofee gewonnen. Het Raamwerk bedacht een vernieuwende en plezierige manier om mensen met een beperking deel te laten nemen aan de samenleving. Donderdag nam Manon van der Zwet samen met de vrijwilligers de prijs in ontvangst uit handen van wethouder Arno van Kempen. Die bestond uit een kunstwerk (de Trofee) en een cheque van 1000 euro. De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse Teylingse vrijwilligersfeest dat in Cheers werd gehouden.

Gedurende het jaar worden in Teylingen drie vrijwilligersprijzen uitgereikt voor projecten en initiatieven die de verbinding in de samenleving bevorderen.  Naast “In de buurt” waren dat dit jaar de Kerstwandeling en Sassemkwizzt. Uit deze drie wordt aan het eind van het jaar de winnaar van de Teylinger Trofee gekozen. Het project “In de buurt” onderscheidde zich volgens de jury omdat het Raamwerk samen met vrijwilligers en organisaties activiteiten organiseert om mensen met een beperking te betrekken bij een inclusieve samenleving. Zij doen dat bijvoorbeeld door samen met hen glas huis aan huis op te halen, het terrein van Van der Valk te onderhouden, te helpen bij de Hondenopvang Kwispelbrigade en te zingen met ouderen in SassemBourg.

De herkenbaarheid en het enthousiasme bij de zoektocht naar nieuwe mogelijkheden in de buurt maakte volgens de jury dit project uniek en  inspirerend voor andere initiatieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in