foto Rose Marie Keijzer

Warmond – Heel De Balgerij bakt, supt, geniet van de natuur en de cultuur, zeilt, schildert. Zomaar een greep uit de diverse activiteiten die dit weekend geregeld waren voor de leden van deze zeilvereniging.

Zij vierden hun 7e lustrum in en rond het clubgebouw De Windroos op het recreatie-eiland Koudenhoorn. Het weer werkte volop mee. Zon en een briesje. De relatief kleine vereniging heeft acht Polyvalken waarmee de leden rondzeilen op de Kaag.

Daarnaast vaart men voor goede doelen met een historisch schip, de Hylke Tromp.

De Balgerij is vernoemd naar een water in Kaag en Braassem, waar de vereniging aanvankelijk ook gehuisvest was. Door omstandigheden moesten ze daar vertrekken en kwamen ze in Warmond terecht, op het recreatie-eiland Koudenhoorn. Ze hebben het er prima naar hun zin, maar een naamsverandering vonden ze niet noodzakelijk. De relatief kleine vereniging heeft een ledenstop bij 160 leden en kent een wachtlijst. Ze zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Het concept van de vereniging werkt. De leden hebben geen eigen boten, de hele vloot is gemeenschappelijk bezit en de boten kunnen gereserveerd worden. Daarnaast leiden ervaren leden nieuwelingen op. De feestelijke lustrumviering werd afgesloten met een gezellige borrel.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in