Hillegom – De Schaduwgemeenteraad staat in het teken van ‘duurzaamheid’. De gemeente Hillegom worstelt net als andere gemeenten met het duurzaamheidsdossier. De ambities zijn torenhoog, maar daardoor liggen er ook voorstellen op tafel die weleens verkeerd kunnen vallen bij inwoners.

Eén van die voorstellen, is het aanleggen van windturbines aan de rand van de gemeente. Om de klimaatdoelstellingen te behalen zijn minstens drie turbines nodig, zo bleek tijdens een presentatie van Royal Haskoning voor de leden van de raadscommissie. Maar wat vinden inwoners van een windturbine in hun ‘achtertuin’? Uit eerdere berichten is al naar voren gekomen dat de turbines niet erg populair zijn, zo denken de leden van de Schaduwgemeenteraad er ook over.

Ondertussen doet de gemeente Hillegom er alles aan om zowel ondernemers als inwoners aan te zetten om te verduurzamen. Zo kun je als inwoner zelfs een coach in de arm nemen. Toch pakt dat verduurzamen niet altijd even goed uit. Een inwoner had namelijk zonnepanelen op zijn dak gelegd en die worden nu overschaduwd door grote bomen. De gemeente wil niet aan snoeien denken, want ‘groen is belangrijker’.

Kijk hieronder naar de aflevering van de Schaduwgemeenteraad:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in