Bij een illegaal pokertoernooi op een woonboot aan de Leidsevaart in Noordwijkerhout heeft de politie zondagavond twee mannen aangehouden. Er waren in totaal vijftien spelers aanwezig. De dertien die niet zijn aangehouden, kregen een boete voor het overtreden van de coronaregels.

De politie ging rond 21.00 uur naar de melding in Noordwijkerhout omdat er iemand aan boord met een vuurwapen zou hebben gezwaaid. Bij de woonboot werd geen vuurwapen gevonden. Wel bleek er aan boord een illegaal pokertoernooi met vijftien deelnemers aan de gang te zijn. Ook vond de politie verdovende middelen en pepperspray.

Twee mannen wilden op het moment dat de politie aan kwam rijden de woonboot verlaten. Zij stapten op de Pletterij in een auto. Het duo, een 27-jarige man uit Wassenaar en een 32-jarige Leidenaar, werd door de politie gearresteerd. Inmiddels zijn de mannen weer vrijgelaten, en mogen zij het verloop van de zaak thuis afwachten.

Overtreden coronamaatregelen

Met behulp van honden werd de woonboot doorzocht. Daardoor werden de pepperspray en softdrugs gevonden. De vijftien aanwezigen kregen allemaal een boete voor het overtreden van de coronamaatregelen. Ook onderzoekt het Openbaar Ministerie nog of het verdere maatregelen kan nemen tegen de bewoner van de woonboot voor het faciliteren van het illegale pokertoernooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in