Foto: @schaatspeloton

Warmond – Lisa van der Geest (Warmondse IJsclub en marathonploeg mkbasics) schreef zaterdag de 11e wedstrijd om de KPN marathon Cup op haar naam. Woensdag 10 januari kwam ze ook al als eerste over de streep op Flevonice.

De wedstrijden op Flevonice in Biddinghuizen gaan over 40km en Lisa van der Geest reed meer dan de helft alleen. Na een ontsnapping met Chantal Hendriks (ZiuZ) nam van der Geest op 20km afstand en reed solo naar de overwinning. Op zaterdag 13 januari, de verjaardag van Lisa van der Geest, was de winst weer voor haar. Al vroeg in de 11e wedstrijd om de marathoncup, ontsnapten vier dames uit het peloton. Van der Geest, Imke Vormeer, Emma Engbers en Aggie Walsma zetten het peloton op een ronde. Later probeerden nog zeven dames weg te komen, maar zij kregen daarvoor niet echt de kans. In de eindsprint was Lisa van der Geest de snelste, voor de tweede keer reed zij op haar verjaardag naar de zege. Engbers werd 2e en Walsma 3e. Vormeer die veel werk had verricht in de ontsnapping viel net buiten het podium.

Iris van der Stelt (WIJC en mkbasiscs.nl)  blijft in het oranje leiderspak, zij finishte als 8e. Van der Stelt heeft nog 11,2 punten voorsprong op Emma Engers, de nummer twee in het tussenklassement. Loesanne van der Geest (WIJC en Nedflex haalde met haar 16e plaats 5 klassementspunten binnen. Anne Leltz uit Voorhout (WIJC en marathonploeg Monalyse) finishte als regiorijdster keurig als 42e.

Leander van der Geest (WIJC en De Haan Westerhoff Zonwering) eindigde in de Topdivisie heren op de 6e plaats. In de eerste ontsnapping zat ook Leander van der Geest en de groep van 18 man nam een ronde voorsprong op het peloton.  Drie mannen probeerden een extra ronde te pakken en dat lukte uiteindelijk. Van der Geest, Hekman, Hoolwerf en Stoltenborg probeerden ook een tweede ronde voorsprong te pakken, maar dat lukte hen niet meer.  Ariëns won de wedstrijd en heeft het oranje leiderspak terug.

Kees Heemskerk deed de laatste weken niet mee met de marathonwedstrijden, maar richtte zich op de langebaan. Vorige week met als resultaat winst bij het Zuid-Hollands Kampioenschap, dit weekend een nieuw clubrecord op de 10km. In Groningen reed hij de wedstrijd om de Gruno Bokaal. De resultaten op de 500, 1500 en 5000m lagen boven zijn eerdere persoonlijke records op die afstanden. Op het sluitstuk, de 10km reed Kees Heemskerk naar 14.44.57. Dat is een dikke verbetering van het WIJC clubrecord dat in 2012 door Leander van der Geest was gereden, 14.57.59.

Foto: @schaatspeloton

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in