Foto ter illustratie

Lisse – Twee jongemannen uit Noordwijk en Beinsdorp zijn woensdagochtend aangehouden in verband met een politieonderzoek naar een beroving in Lisse eind vorig jaar. Twee 15-jarige jongens werden toen beroofd van hun telefoons. De twee opgepakte mannen worden ervan verdacht deze gestolen telefoons te gebruiken.

De twee slachtoffers fietsten dinsdag 21 december rond 21.00 uur met een groepje van in totaal zes vrienden op de Van Lyndenweg toen zij werden ingehaald door een Volkswagen Golf. De auto reed langs, maar keerde een stuk verderop weer om en kwam terugrijden. Er stapten drie inzittenden uit, die erin slaagden de slachtoffers te beroven van persoonlijke eigendommen als telefoons, AirPods, betaalpassen en dure kleding.

De auto werd na een achtervolging aan de kant gezet in Roelofarendsveen. De auto bleek te zijn gestolen. Twee verdachten, mannen van 20 en 23 jaar uit Vogelzang en Haarlem, werden opgepakt en zitten nog altijd vast. Tegen een derde verdachte, een man uit Beinsdorp, was geen bewijs en hij werd vrijgelaten. Na politieonderzoek is gebleken dat hij de gestolen telefoon in bezit heeft. Woensdag is hij alsnog opgepakt, samen met een andere verdachte uit Noordwijk. Ze zitten beiden vast voor verhoor in het politiebureau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in