Noordwijk/Noordwijkerhout – Een hoorzitting over de fusie Noordwijk en Noordwijkerhout werd woensdag gehouden in de Tweede Kamer. Referendumaanvrager Raymond Salman kreeg drie minuten en de Noordwijkerhoutse burgemeester Goedhart en de Noordwijkse wethouder Gerben van Duin gezamenlijk ook drie. Salman baseerde zijn betoog voor een referendum op het Europees Handvest. Geen van de aanwezige zes leden van de Tweede Kamer stelde daar vragen over. Salman meldde wel in hoger beroep te gaan bij een eerdere verloren rechtszaak en ook Europees zoekt hij het hogerop. De Tweede-Kamerleden vroegen wel naar de stemverhouding binnen de beide gemeenteraden. Na deze hoorzitting komt het voorstel in de Tweede Kamer die er voor het zomerreces nog een besluit over neemt.

8 REACTIES

 1. Geachte lezer van dit nieuwsbericht,

  Na het lezen van bovenstaand nieuwsbericht kunt U wellicht onjuist kunnen concluderen.

  Kijkt U via bijgaande link daarom alstublieft de hoorzitting terug.

  https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/diverse-wetsvoorstellen-tot-gemeentelijke-herindeling

  Vanaf minuut 13 geeft burgemeester Goedhart van Noordwijkerhout expliciet toe dat de fusie niet ‘van onderop’ komt zoals wel verkocht en voorgeschoteld aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Raad van State én de Tweede Kamer! Hij bevestigd zelf dus het bedrog.

  Wilt U mijn betoog nalezen? Dat kan via onderstaande link:

  http://noordwijkactueel.nl/Spreektekst%20hoorzitting%20TK2%20-%2020180131%20btoog.docx

  Ik hoop U hiermee allen volledig en voldoende geïnformeerd te hebben,

  Met vriendelijke groet,

  Raymond Salman

 2. Eens met voorgaande reactie………………het doet me denken aan de story van Don Quichot die buiten de werkelijkheid staat. En in dit geval tevens een slechte verliezer.

 3. Een belangrijk en terecht bezwaar was, dat de fusie niet vrijwillig en van onderop tot stand lijkt te komen. Niet alleen in strijd met internationaal recht, maar ook onbehoorlijk naar de inwoners toe. De huidige collegeparijen willen geen raadpleging. Reden? Geen idee, maar wellicht “angst voor de kiezer”…

 4. Als we er allemaal zo overdenken hebben de heren het straks helemaal voor het zeggen .We worden nu al met zijn allen in de maling genomen het is maar goed dat er nog mensen zijn als de heer Salman.Want alles wordt maar door je strot geduwd .Want als ik zo de kranten lees zit er weinig kennis in bijde gem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in