Foto PB

Noordwijk – Een deel van de raadsleden vraagt zich af, waarom Noordwijk nog steeds een miljoen euro per jaar moet doneren aan het Regionaal Investerings Fonds (RIF).

Vijftien jaar lang dragen gemeenten in Holland Rijnland in totaal 180 miljoen euro af, om infrastructurele werken te realiseren. Oorspronkelijk zou het gaan om de Rijnlandroute, het HOV-net Zuid Holland Noord, het programma ontsluiting Greenport, de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) en het Regionaal groenprogramma.

Bruisend Noordwijk-fractievoorzitter Jaap de Moor  gaf dinsdagavond aan, dat hij van die miljoen euro per jaar af wil. Burgemeester Wendy Verkleij liet weten, dat de gemeente verplicht is tot en met 2024 een miljoen euro per jaar bij te dragen. Als er in 2027 nog geld over is, wordt dat weer teruggegeven aan de Holland Rijnland-gemeenten.

1 REACTIE

  1. Dat GOM maakt toch zat winst met al die duren villa’s krijgen die ook nog subsidie het is niet te filmen hoe er met geld wordt gesmeten in de bollen streek makkelijk uit geven van de bewoners en de lasten maar verhogen stelletje amateurs .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in