Twirlsters uit Bollenstreek doen het goed op NK

De twirlsters van KNA.

Noordwijk/Noordwijkerhout/Voorhout – In de Topsporthal in Almere vond afgelopen weekend het NBTA Nederlands Kampioenschap Baton Twirling voor de hoogste klasses plaats. Verenigingen uit Noordwijk, Noordwijkerhout en Voorhout deden mee.

Twirlvereniging KNA Noordwijk deed daaraan met 25 optredens mee. Het juniorenteam van KNA pakte zondag Nationale kampioenstitel en dus een afvaardiging naar het WK.

In de preteen kampioensklasse was het de beurt voor Fleur Hilgers en Lorena Willemse. Zij scoorden hoge ogen op de onderdelen 1Baton (Fleur zilver, Lorena goud), 2Baton (Fleur zilver) en Dancetwirl (Lorena zilver, Fleur brons).  Floor van der Linden uit de Zilk ontbrak helaas op het NK als gevolg van een blessure.

KNA was in de junior kampioensklasse vertegenwoordigd door vier deelnemers: Roos den Besten, Iris Sassen, Maybel Willemse en de Noordwijkse Lynn van der Zanden. Zij hebben veel podiumplekken binnen weten te halen. Op het onderdeel 1Baton werden zij respectievelijk 3e, 4e, 5e en 6e. Roos en Iris werden samen Nederlands Kampioen Duo-twirling. Daarnaast haalden zij brons en zilver op het onderdeel 2baton. Maybel en Lynn kwamen uit voor Super-x-strut. Dit leverde Maybel een zilveren medaille op en Lynn gaat met een 4e plek mee als reserve voor het WK. Ook binnen de dancetwirl waren er finaleplaatsen voor Maybel 2e, Roos 4e en Lynn 6e.

In de intermediate klasse was er zilver voor Kirsten Koster op het onderdeel 2baton. Daarnaast mag zij zich een jaar lang Intermediate Nederlands Kampioen noemen op het onderdeel dancetwirl.  Romy Kellevink en Jytte van der Graaf deden mee in de Super-x-strut senior intermediate en werden 6e en 7e. Nikkie van der Luit had zich ook geplaatst voor de senior intermediate klasse op dancetwirl en werd 13. Zij kwam ook voor Super-x-strut uit in de kampioensklasse en haalde net de finale niet met een 7e plek.

Jette d’Hooghe 14e plaats op het NK Twirl

Jette d’Hooghe vertegenwoordige op het NK Majorette/Twirl vereniging St. Jeanne d’Arc uit Noordwijkerhout. Op zaterdag mocht ze haar routine in de categorie Dance Twirl, Juvenile beginner uitvoeren. Jette behaalde na een uitstekende show een mooie14e plaats.

Twirlvereniging Inspiration uit Voorhout

Voorhout -Twirlvereniging Inspiration uit Voorhout heeft ook meegedaan aan het NK Twirl in Almere meegedaan.

Lily Meijvogel en Naomi Hoppenbrouwer waren de jongsten van het stel en kwamen uit in de juvenile kampioensklasse. Naomi behaalde een mooie 10e plaats met haar dancetwirl. Lily werd 2e met 1-baton, Nederlands Kampioen met 2-baton en Nederlands Kampioen met dancetwirl.   Lily mag met haar 3 onderdelen aan het WK meedoen. Lily’s nicht Anissa Soussani deed mee met 1-baton, 2-baton en dancetwirl en werd 1x 3e en 2x Nederlands Kampioen in de preteen kampioensklasse. Ook zij mag nu met 3 onderdelen meedoen aan het WK.

Jilena Baggerman presteerde het om met haar 1-baton, 2-baton én dancetwirl Nederlands Kampioen in de junior kampioensklasse te worden en zo geselecteerd te worden voor het WK. Duo Sanne Copier en Naomi van der Drift werd voor het 5e jaar op rij Nederlands Kampioen senior kampioensklasse duo en mogen nu weer Nederland vertegenwoordigen.

Naomi werd solistisch ook Nederlands Kampioen bij Super-X-Strut en werd 3e met dancetwirl, en mag ook met deze onderdelen meedoen aan het WK. Met twirling 1-baton werd ze 5e. Daisy Tetteroo draaide een aantal keer een foutloze routine in de senior kampioensklasse en behaalde daarmee een 4e plek met 2-baton (daarmee reserve voor het WK), een 7e plek met dancetwirl en een 8e plaats met 1-baton. Het junior twirlteam werd Nederlands Kampioen en gaat ook door naar het WK.

Lea Andrijevic behaalde in de junior kampioensklasse en 7e plaats met 1-baton, een 7e plaats met dancetwirl en een 5e plaats met Super-X-strut. Elvira Ekstijn behaalde in de sterke senior intermediate een geweldige 3e plaats met dancetwirl en een 12e plaats met 2-baton. Brechtje Bootsma werd 11e in de senior intermediate 1-baton.

Lily (links) en Naomi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in