Twirlvereniging KNA haalt nationale titels binnen

v.l.n.r. Roos den Besten, Lynn van der Zanden, Floor van der Linden, Iris Sassen

Noordwijk/De Zilk – Twirlvereniging KNA Noordwijk heeft tijdens het Nederlands Kampioenchap twirl in Almere vele nationale titels veroverd. Roos den Besten pakte de titel op 1baton, 2baton en dancetwirl. Samen met Iris Sassen werd ook de titel gepakt als duo. Sassen werd ook tweede op de onderdelen 1baton en 2baton. Op het onderdeel Super-x-strut toonde Lynn van der Zanden zich de beste van Nederland. Zij werd tweede op het onderdeel dancetwirl. Deze podiumplekken leverden een EK-ticket op.

Bij de jongere jeugd werden al in december successen geboekt. In de juvenile kampioensklasse wist Floor van der Linden (11) zich met twee zilveren medailles te plaatsen voor het EK op de onderdelen 1Baton en dancetwirl. Het Europees Kampioenschap twirl is in het aankomend Paasweekend van 17 t/m 21 april in Lignano Sabbiadoro Italië.

Ook in de beginners en intermediateklasses was KNA goed vertegenwoordigd. Er werd volop gestraald op de vloer, de routines zagen er weer geweldig uit en het roze gekleurde publiek ging geregeld uit haar dak. Ook hier stroomden de medailles binnen. Lisette Wiebes (preteen beginner dancetwirl) en Aurora Koper (senior beginner 2baton) scoorden beiden brons. Rilana van Egteren (junior intermediate 1baton en dancetwirl) haalde het zilver binnen op de beide onderdelen waar ze aan meedeed. Jytte de Graaf (senior intermediate dancetwirl) mocht een bronzen medaille mee naar huis nemen. 

Het juniorenteam van KNA deed mee met twee onderdelen: twirl- en danceteam. Dit team is dit jaar helemaal van samenstelling gewijzigd. In zeer korte tijd hebben de trainsters het voor elkaar gekregen een goed op elkaar ingespeeld team neer te zetten. De meiden hebben alles gegeven op de vloer. Helaas leverde dit net geen goud op, maar wel twee hele mooie zilveren podiumplaatsen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in