Noordwijk – Museum Noordwijk wil 500.000 euro lenen voor het realiseren van haar plannen en de gemeente Noordwijk zal hiervoor garant staan. Maar dat bedrag kan in ieder geval niet worden geleend bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG).

Commissielid Karel van Herwaarden (D66) wees het college van burgemeester en wethouders hierop. Sinds 1 januari leent de BNG namelijk alleen nog bedragen hoger dan een miljoen euro uit. En dus moet het museum op zoek naar andere financiers, zoals de Rabobank of de Waterschapsbank. Bestaat nu de kans dat er geen garantstelling komt?

Een woordvoerder van de gemeente Noordwijk laat weten: ,,De gemeente staat garant voor een lening van € 500.000,- bij andere financiers, nu blijkt dat een lening bij de BNG niet mogelijk is. Wij gaan er vanuit dat de Stichting Museum Boerderij een lening, met een gemeentelijke garantstelling, kan afsluiten bij een andere bank.  Er zijn nu geen aanwijzingen waarom dit niet zou lukken. Als echter het afsluiten van een lening niet lukt, is een garantstelling ook niet nodig.  De gemeente zal zelf geen lening verstrekken aan Stichting Museum Boerderij.’’

3 REACTIES

  1. Dit is al een plan wat de bewoners een hoop geld gaat kosten .Het is weer niet doordacht nu 25000 bezoekers op te trekken naar honderd duizend zie dit al zitten nou de meeste mensen niet .Een ondernemer zou er niet in stappen een vaag plan .

  2. Zoveel bezoekers haal je niet met een testsamenleving. Zo ga je niet meer voor de lol even een museum in. Lees goed: Besef dat gevaccineerden zich ook ten alle tijden moeten laten testen. Daar ga je toch niet zoveel geld inpompen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in