Foto: archief

Noordwijk – De Noordwijkse discotheek HOME blijft voorlopig gesloten. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld besloot twee weken geleden dat de discotheek waar begin augustus een explosief voor de deur werd gevonden, nog eens vier weken dichtblijft. De eigenaar van HOME spande daarop een kort geding aan, maar de rechtbank bepaalde vrijdagmiddag dat ‘het besluit tot sluiting in stand blijft’.

Toen 6 augustus een explosief voor de deur van discotheek HOME werd gevonden, sloot de burgemeester de horecagelegenheid direct. Daarna besloot Hermans-Vloedbeld dat de zaak nog eens vier weken dicht moest, ‘om de openbare orde en veiligheid de komende weken verder te herstellen en te waarborgen’.

Naast het explosief bij het pand aan de Grent, ging diezelfde nacht ook een explosief af op de Binnenweg en wel bij het huis van de exploitant van de discotheek. In het Noordwijkse uitgaansgebied is het vaker onrustig. Aan de straat, De Grent, zitten hotels, cafés, dancings en restaurants.

Kort geding

Na de vondst van het explosief gaf de eigenaar van de discotheek aan zich neer te leggen bij de sluiting. ‘We willen het onderzoek niet in de weg lopen en daarom is het verstanding onze deuren twee weken te sluiten’, zo liet exploitant Robert Ruigrok destijds weten.

Nadat de burgemeester besloot om de sluiting met vier weken te verlengen, spande de eigenaar een kort geding aan om toch weer open te mogen. Dat is nu door de rechtbank afgewezen.

Dit is een artikel van mediapartner Omroep West

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in