Uitstel voor Ja/Ja-sticker in Teylingen

Teylingen – De gemeente Teylingen stelt de invoering van de zogenaamde Ja/Ja-sticker uit van 1 januari naar 1 april 2022. De gemeente Teylingen wil de Ja/Ja-sticker invoeren om de hoeveelheid reclamefolders in de brievenbussen te verminderen.

Al langere tijd werd vanuit de Teylingse politiek gevraagd om de invoering van de Ja/Ja-sticker. Die zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het terugdringen van de hoeveelheid ongeadresseerd drukwerk in de brievenbussen. Het college van burgemeester en wethouders wilde echter met een besluit daarover wachten totdat een juridische procedure was afgerond die de reclamebranche tegen enkele gemeenten had aangespannen tegen de invoering van de sticker. Begin oktober heeft de Hoge Raad bepaald dat de invoering door gemeenten van de Ja/Ja-sticker rechtmatig is. Voor B&W van Teylingen was dat aanleiding om de invoering van de sticker op te pakken. Ongeadresseerd reclamedrukwerk mag dan alleen nog maar bezorgd worden in brievenbussen waarop de Ja/Ja-sticker is aangebracht. Huis-aan-huisbladen mogen dan ook bezorgd worden. In oktober maakte wethouder Hooij (Trilokaal) bekend dat de invoering van de sticker in zou gaan op 1 januari 2022. Dit nadat PvdA-raadslid Paul Witteman hiernaar had gevraagd. Op de website van de gemeente Teylingen is nu echter een berichtje verschenen dat de invoering is uitgesteld tot 1 april 2022. Een reden daarvoor wordt niet vermeld. Wel is het zo dat de gemeente ondanks eerdere toezeggingen de stickers nog niet kan verstrekken aan inwoners die de reclamefolders willen blijven ontvangen, en die een exemplaar van de Ja/Ja-sticker op hun brievenbus willen plakken.

De gemeente Teylingen laat weten vóór 1 april te beginnen met een voorlichtingscampagne over de invoering van de Ja/Ja-sticker. De stickers zouden dan ook verkrijgbaar moeten zijn bij onder andere het Bestuurscentrum in Voorhout en het Gemeentekantoor in Sassenheim.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in